Администрацията на американския президент Джо Байдън си постави нова цел

Администрацията на американския президент Джо Байдън си постави нова цел ...

САЩ с план: До началото на юли имунизират срещу COVID-19 70% от възрастните

Администрацията на американския президент Джо Байдън си постави нова цел за ваксинациите - най-малко 70% от възрастните да бъдат срещу коронавирус до Деня на независимостта на Съединените щати - 4-ти юли, информира БГНЕС.
В следващата фаза достъпът до ваксините ще бъде още по-лесен, обещаха от Белия дом. Новите усилия на администрацията ще бъдат насочени към подобряване на достъпа до ваксинации, ваксиниране на хора без уговорка и по-специално към мобилни клиники.

Проф. Николай Витанов: С масова ваксинация ще смачкаме следващите вълни на COVID-19 Проф. Николай Витанов: С масова ваксинация ще смачкаме следващите вълни на COVID-19
Бутаме го към вратата, още не сме го избутали, но не трябва да му позволим да се върне. Така математикът от БАН проф. Николай Витанов к...
Според медицинския регулатор в страната, 32% от цялото население на САЩ сега е напълно ваксинирано, 43% са получили поне една доза. В същото време темпото , ваксинация намалява, тъй като търсенето се насища: от 3,3 милиона дози на ден, ваксинацията вече е спаднала до 2,3 милиона дози на ден. Съединените щати имат население от около 330 000 000.

Източник: actualno.com