Администрацията на американския президент Джо Байдън ще рестартира спорна гранична

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън ще рестартира спорна гранична
Коментари Харесай

САЩ рестартират граничната програма от времето на Тръмп, принуждаваща търсещите убежище да чакат в Мексико

Администрацията на американския президент Джо Байдън ще рестартира противоречива гранична стратегия от времето на предходния президент Доналд Тръмп, която принуждава търсещите леговище да чакат в Мексико за чувания за имиграция в Съединени американски щати, в сходство с предписание на федерален съд. Това осведоми " Ройтерс ", базирайки се на публични представители на Съединени американски щати и Мексико.

Съединени американски щати ще подхващат стъпки за справяне с филантропичните опасения на Мексико с програмата, в това число предложение на ваксини на мигранти и освобождение на повече категории хора, считани за уязвими.
 Съединени американски щати желаят от Мексико споделена отговорност за мигрантите
Съединени американски щати желаят от Мексико споделена отговорност за мигрантите

Миналия месец хиляди хаитяни нахлуха в Съединени американски щати в търсене на леговище

Мигрантите също по този начин ще бъдат питани дали се опасяват от гонене или изтезания в Мексико, преди да бъдат записани в програмата и да имат достъп до правно посланичество, прецизираха американски публични лица по време на диалог с кореспонденти.

Байдън, демократ, постави завършек на политиката, известна като Протоколите за отбрана на мигрантите (MPP), скоро след встъпването си в служба през януари. Но федерален арбитър постанови, че анулацията на Байдън не е следвала вярна процедура и през август разпореди възобновяване ѝ. Правителството на Съединени американски щати съобщи, че трябвала да изчака единодушието на Мексико, преди политиката да може да стартира още веднъж. " Съединени американски щати одобриха всички условия, които поставихме ", означи мексиканско офииално лице.
 Около 192 000 мигранти са хванати на южната граница на Съединени американски щати през септември
Около 192 000 мигранти са хванати на южната граница на Съединени американски щати през септември

През последната фискална година в Съединени американски щати са хванати 1,73 млн. мигранти

В същото време администрацията на Байдън към момента интензивно се пробва да постави завършек на програмата MPP, като издава нова дипломатическа нота за анулация с вярата, че ще позволи правните терзания на съда.

Политиката беше крайъгълен камък на твърдата имиграционна политика на някогашния републикански президент Доналд Тръмп и изпрати десетки хиляди хора, които влязоха през сухопътната граница сред Съединени американски щати и Мексико, назад в Мексико , с цел да чакат месеци - от време на време години - с цел да показват своите проблеми на чуванията за имиграцията в Съединени американски щати, провеждани в спонтанни правосъдни зали покрай границата.

Програмата MPP ще започва още веднъж с дребен брой мигранти на един американски граничен пункт в понеделник, само че в последна сметка ще се разшири до Сан Диего, Калифорния и Ел Пасо, Ларедо и Браунсвил в Тексас.
 Съединени американски щати форсират връщането на незаконни мигранти
Съединени американски щати форсират връщането на незаконни мигранти

На фона на натиска от жители на Хаити и други

Възстановяването на MPP добавя към объркваща комбинация от имиграционни политики, настоящи на границата сред Съединени американски щати и Мексико, където арестите за незаконно прекосяване доближиха рекордни равнища.

Байдън даде обещание, както го назова, по-хуманен метод към имиграцията . Но даже до момента в който се опитваше да постави завършек на MPP, неговата администрация продължи да ползва заповед за публичното здраве от времето на Тръмп, известна като дял 42, която разрешава на граничните управляващи бързо да експулсират мигранти, без да им дава късмет да изискат леговище. Близо две трети от рекордните 1,7 млн. мигранти, хванати да пресичат границата на Съединени американски щати и Мексико през тази фискална година, са експулсирани според дял 42.
 20-годишен връх удариха арестуваните мигранти по границата САЩ-Мексико
20-годишен връх удариха арестуваните мигранти по границата САЩ-Мексико

Един от проблемите, с които се сблъсква администрацията на Байдън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР