Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви, че ще разработи

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви, че ще разработи
Коментари Харесай

Управлението на Байдън се готви да засили контрола върху огнестрелното оръжие

Администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи, че ще създаде ограничения за стягане на регулациите на притежаването на оръжия, оповестява ТАСС, цитирайки изказване на пресслужбата на Белия дом, съобщи БГНЕС.
" Президентът се ангажира да предприеме стъпки за понижаване на всички форми на принуждение с огнестрелно оръжие ", се споделя в документа. В него се акцентира, че Байдън няма да чака, до момента в който Конгресът на Съединени американски щати утвърди съответните законопроекти, а самият той ще предприеме ограничения в сходство с пълномощията на президента. В тази връзка администрацията разгласи редица ограничения в развой на създаване.
 Канада с куп забрани за огнестрелно оръжие след покъртително всеобщо ликвидиране Канада с куп забрани за огнестрелно оръжие след покъртително всеобщо ликвидиране
Канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи незабавна възбрана на 1 500 модела огнестрелно оръжие като отговор на скорошна всеобщата пукотевица,...
Така в границите на 30 дни Министерството на правораздаването ще създаде предлагането си, ориентирано към битката със самоделните револвери, които могат да бъдат закупени като комплект от елементи за сглобяване и съединени вкъщи „ за по-малко от 30 минути “, отбелязва Белият дом. Както се акцентира в пресслужбата, такива револвери се употребяват от нарушителите, тъй че по-късно те не могат да бъдат разпознати, защото на оръжието няма сериен номер.
Освен това, в границите на 60 дни, същият отдел ще създаде предложение, ориентирано към стягане на разпоредбите за продажба на някои типове приклади, които „ всъщност трансформират револвера в късоцевна пушка “. Както бе маркирано в Белия дом, тъкмо подобен приклад най-вероятно е употребявал обвинения при стрелбата в американския град Боулдър (Колорадо), при която починаха 10 души.
Предложени са и редица други ограничения за подкрепяне на предотвратяването на случаи на принуждение, включващи огнестрелни оръжия. По-конкретно, приказваме за даване на разширени пълномощия на съдилищата и локалните правоприлагащи органи, целящи конфискация на оръжия от тези жители, които от тяхна позиция съставляват заплаха за останалите поданици.
По-рано Байдън разгласи, че има намерение да разгласи нови ограничения за надзор на циркулацията на огнестрелни оръжия в страната. На собствен ред прессекретарят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че американският президент ще приказва по тази тематика в четвъртък (8 април).
 След новите всеобщи убийства в Съединени американски щати, оръжейните производители приказват на ухо с Тръмп След новите всеобщи убийства в Съединени американски щати, оръжейните производители " приказват на ухо " с Тръмп
Ръководителят на най-силната оръжейна асоциация в Съединени американски щати отхвърли изрично апелите за по-строги ограничавания на огнестрелните оръжия,...
В края на март Байдън разгласи, че държавното управление на Съединени американски щати ще упорства за възбрана на продажбата и закупуването на огнестрелни оръжия в страната в светлината на нещастието с Боулдър.
Правото да получават и носят оръжия на американците е обезпечено от Втората корекция на Конституцията на Съединени американски щати. Поради многочислените случаи на всеобщи изтезания на жители в страната през последните години, дебатът се ускори за това какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати за стягане на контрола върху циркулацията на оръжия. През последните години американските федерални управляващи са създали няколко такива опита, само че към момента не са увенчани с триумф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР