Администрацията на американския президент Джо Байдън обмисля възможността за въвеждане

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън обмисля възможността за въвеждане
Коментари Харесай

САЩ обмислят нови санкции срещу Беларус

Администрацията на американския президент Джо Байдън обмисля опцията за въвеждане на нови наказания против Беларус, които евентуално ще обиден петролния бранш на републиката, както и износа на калиеви торове от страната. Това се споделя в публикация, оповестена в " Уолстрийт Джърнал ".

Материалът съдържа коментар на един от американските чиновници.

" Няма да разгласяваме съответни ограничения ", сподели той.

Според длъжностното лице Съединените щати, дружно със своите сътрудници и съдружници, ще продължат да преследват “беларуските управляващи, в това число посредством налагане на наказания “.

Темата беше разисквана по-рано този месец на среща сред водача на беларуската съпротива Светлана Тихановская и американски представители. Както Франак Вячорка, консултант на Тихановская, съобщи пред вестника, представителите на Държавния департамент ясно са дали да се разбере, че имат намерение да вкарат нови ограничаващи ограничения против " калиевия и петролния бранш на Беларус “. Времева рамка не е посочена в обявата.

Пресслужбата на Белия дом излезе с изказване след срещата на Тихановская с помощника на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан. В него се споделя, че Съединени американски щати ще продължат да държат беларуските управляващи " виновни за дейностите им “, в това число посредством наказания.

Самата Тихановская, след срещата с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в изявление за Си Ен Ен съобщи, че е поискала от Вашингтон да затегне рестриктивните мерки против Минск и чака в близко бъдеще да последват " решителни дейности " от Съединени американски щати.

В Беларус на 9 август 2020 година се организираха президентски избори, на които съгласно формалните данни на ЦИК е победил настоящият държавен глава Александър Лукашенко, а Тихановская, която не призна резултатите от гласуването и напусна страната, зае второ място. По-късно по нейна самодейност бе основан Координационен съвет на опозицията, който заявява задачата си да обезпечи трансфер на власт. Дейността му бе оповестена за противозаконна от управлението на републиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР