Администрацията на американския президент Джо Байдън е загрижена от повишеното

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън е загрижена от повишеното
Коментари Харесай

САЩ са обезпокоени от разрастващото се сътрудничество между Русия и Китай

Администрацията на американския президент Джо Байдън е загрижена от нарасналото равнище на съдействие сред Русия и Китай, написа вестник " Политико ", базирайки се на високопоставени източници.
Според тях в продължение на доста години връзките сред Русия и Китай са били лимитирани до тактическо съдействие или краткотрайно партньорство. Напоследък обаче взаимоотношението сред страните се трансформира „ в нещо по-стабилно и стратегическо “.
 „ Те се смеят на вятъра “: До какво може да докара присъединението на Украйна към НАТО? „ Те се смеят на вятъра “: До какво може да докара присъединението на Украйна към НАТО?
Липсват гаранции, че Украйна няма да се причисли към НАТО - съобщи съветският президент Владимир Путин. Съединени американски щати също оставят вратите на Алиан...
" Това взаимоотношение сред Китай и Русия, което следим през последните 10 години, е по-дълбоко, и, почтено казано, провокира нараснало безпокойствие. Мисля, че на несъмнено равнище това съдействие работи като квази-съюз ", цитира „ Политико “ чиновник от администрацията на президента на Съединени американски щати.
Изданието отбелязва, че Русия и Китай постоянно имат обща позиция по значими въпроси в Организация на обединените нации и ускоряват съдействието в комерсиалната, военната и софтуерната сфера.
Според източника управлението на Съединени американски щати ще би трябвало да „ премисли цялостната тактика “: дали Съединени американски щати ще възпира и двете страни или ще създаде разнообразни подходи към тях. Длъжностното лице означи, че в кратковременен проект въпросите, които провокират безпокойствие, идват от Русия, само че дълготрайните провокации от Китай са най-обезпокоителни.
Руско-китайските връзки станаха тематика на брифинг за Байдън, както и за ръководителя на Държавния департамент на Съединени американски щати Антъни Блинкен. На идната среща на върха Русия-САЩ на 16 юни в Женева се чака Байдън да разиска руско-китайските връзки.
 Путин: Русия е отворена за замяна на пандизчии със Съединени американски щати Путин: Русия е отворена за замяна на пандизчии със Съединени американски щати
Президентът на Русия Владимир Путин съобщи в изявление, излъчено в понеделник, че Русия е отворена за възможна замяна на пандизчии със...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР