Администраторите на Туитър са премахнли хиляди автоматични акаунти (ботове) в

...
Администраторите на Туитър са премахнли хиляди автоматични акаунти (ботове) в
Коментари Харесай

Туитър премахна хиляди акаунти, поствали призиви за бойкот на междинните избори в САЩ

Администраторите на " Туитър " са премахнли хиляди автоматизирани сметки (ботове) в Съединени американски щати, поствали апели към гласоподавателите да не гласоподават във вторник на междинните избори за Конгрес, обрисували се сложни за републиканците. Това оповестяват медиите, осведоми Франс прес.

От обществената мрежа обявиха, че са отстранени " сметки, пробвали се да постнат автоматизирано лъжлива информация, нарушавайки разпоредбите ни ".

Според Си Ен Ен " Туитър " е бил алармиран за тези случаи от комитета, водещ акцията на демократите, и сметките са били отстранени през септември и при започване на октомври.

Акцията с ботове наподобява е била ръководена от територията на Съединени американски щати, прецизираха от " Туитър " без повече детайлности.

След обвиняванията, че е бил манипулиран от Русия по време на президентската акция през 2016 година, представители на " Туитър " декларират, че през последните месеци се положени старания за премахването на подправени или автоматизирани сметки, предопределени да манипулират публичното мнение във връзка със сегашните избори.

Неотдавна президентът Доналд Тръмп се оплака, че " Туитър " изтривал сметки на негови последователи, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР