Администраторите на фейсбук са блокирали съдържание, разпространявало лъжи за предстоящата

...
Администраторите на фейсбук са блокирали съдържание, разпространявало лъжи за предстоящата
Коментари Харесай

Фейсбук блокира съдържание с лъжи за ваксинацията срещу COVID-19 в Израел

Администраторите на фейсбук са блокирали наличие, разпространявало неистини за идната имунизация в Израел против COVID-19, заяви през днешния ден израелското министерство на правораздаването, представено от Ройтерс.

По гледище на ведомството от обществената мрежа са били отстранени в края на седмицата четири групи, разпространявали текстове, фотоси и видеа, целящи съзнателно да заблудят хората за имунизациите против ковид, се показва в известието на министерството, предава Българска телеграфна агенция.

Говорителка на фейсбук удостовери, че четири групи, ползващи иврит, са били отстранени поради "разпространяване на дезинформация за имунизациите ".

Вчера министър председателят Бенямин Нетаняху стана първият човек, ваксинирал се в Израел. Социологическите изследвания сочат, че две трети от израелците ще последват образеца му. Властите споделят, че разполагат с задоволителен брой дози, с цел да имунизират до края на годината най-уязвимите 20 на 100 от популацията. Предвижда се при започване на идната година акцията да е обхванала множеството възрастни израелци.

Досега в 9-милионния Израел са били регистрирани 373 368 случая с ковид, а 3074 души от инфектираните са умряли от затрудненията, провокирани от патогена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР