Администраторите на фалиралия тим от Формула 1 Кейтъръм признаха, че

...
Администраторите на фалиралия тим от Формула 1 Кейтъръм признаха, че
Коментари Харесай

Кредиторите на фалирал Ф1 отбор олекнаха с 23 милиона паунда

Администраторите на банкрутиралия отбор от Формула 1 Кейтъръм признаха, че не могат да набират нужните финанси, с цел да покрият в цялостен размер отговорностите към всички кредитори.

През 2010 година три отбора влязоха в „ кралските гонки” поради обещанието да се вкара граница на разноските, каквато би могла да изравни силите. Сред въпросното трио беше и Лотус Рейсинг на Тони Фернандес. Заради правна борба с „ Протон” – групировката, която в действителност има Лотус – през 2012 година предприемачът върна наименованието „ Кейтъръм” малко откакто закупи „ Кейтъръм Карс”.

В петте си сезона тимът не съумя да запише нито едно точка, като даже промяната на мотора от „ Косуърт” на „ Рен”. По средата на 2014-а година Фернандес продаде отбора на тайнствен консорциум, включващ вложители от Швейцария и Блезкия изток. Само месеци по-късно стана ясно, че тимът е изпаднал администрация, което е последната стъпка преди оповестяването на фалит.

Благодарение събрани пари от почитателите Кейтъръм довърши сезона и даже получи позволение да взе участие в идващия сезон (макар и с колата от 2014-а) като опит да притегли евентуален притежател. През 2015-а обаче всички активи на Кейтъръм бяха разпродадени.

Въпреки този факт парите не стигнаха. „ На неосигурените кредитори не беше платено, а във връзка с тях няма да има друго третиране”, обясниха от администриращата компания.

Един от най-големите губещи е Рено, на който Кейтъръм дължи 6,2 милиона паунда. Тимът би трябвало да заплати още 784 090 паунда на доставчика на гориво, 711, 134 на компютърния производител и 91 хиляди в изгода тима на Макларън.

Фалиралият Кейтъръм има над 300 кредитора, включително и някогашни чиновници, на които се дължи обща сума от 23 милиона паунда и които най-вероятно няма да видят нито пени.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР