Административно наказание ще бъде наложено на лекар, за когото е

...
Административно наказание ще бъде наложено на лекар, за когото е
Коментари Харесай

Административно наказание за варненски лекар, преглеждал пациенти с 1.9 промила алкохол

Административно наказване ще бъде наложено на доктор, за който е открито, че е използвал алкохол по време на дежурство в Спешното поделение на многопрофилната болница " Света Анна " във Варна, оповестиха от здравното заведение.

Установено е също, че няма отклоняване във времето и реакцията на екипа или нарушаване на медицинския протокол по отношение на пациентката, чийто брачен партньор е подал сигнала, допълват от БНР. Тя към този момент е оперирана и е в положително положение.
За случая описаха по-рано през днешния ден от Нова телевизия.

Мъж, който е завел брачната половинка си в Спешното поделение в болница „ Св. Анна ” във Варна, твърди, че е получил жестоко отношение от страна на доктор. Мъжът споделя, че половинката му е била със сериозна контузия в региона на гърдите, което довело до забележителна загуба на кръв и се налагали незабавни ограничения от страна на хирурга.

Съпругът на потърпевшата обаче се усъмнил в държанието на лекаря и сметнал, че той е използвал алкохол. Мъжът даже извикал полиция, с цел да направи инспекция. Тест с дрегер потвърдил, че медикът е с 1,9 промила алкохол.

„ Когато се приближих до него, усетих миризмата на алкохол. Обадих се на 112 и пристигна екип. Полицаите си свършиха съвършено работата и го тестваха с дрегер. Пред органите на реда той стартира да се оправдава, че не е пил доста ”, изясни Дамян Стоянов.

След към час дошъл и шефът на болничното заведение, с цел да смени използвалия алкохол доктор. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба и получил отговор: „ Ще преценява ”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР