Административният съд във Варна е определил като недопустима жалбата на

...
Административният съд във Варна е определил като недопустима жалбата на
Коментари Харесай

Варненският съд отказа да приеме жалбата на общинри срещу сделката за 43 млн с Гергов

Административният съд във Варна е определил като неприемлива жалбата на общинските съветници Костадин Костадинов и Григор Григовор против така наречен договорка за ”Дупката ”. Стойността на договорката е 43 млн. лв. отпуснати от страната, с цел да се заплати на Гергов.
Това излиза наяве от определението на магистратите, оповестено на сакта на АС-Варна. Според претекстовете за отхвърли локални парламентаристи не могат да жалят решения на локалния парламент.

Варненският общински съвет упълномощи кмета на града Иван Портних, който е от ГЕРБ да заплати 43 млн. лв. на пловдивския предприемач Георги Гергов, който е от Българска социалистическа партия, с цел да купи от него така наречен " Дупка " в центъра на града. Държавата отпусна милионите на община Варна, с цел да заплати на Георги Гергов. Обектът съставлява неосъществен градеж на търговски център, стартират още през 1986 година, а по-късно станал благосъстоятелност на Гергов.

Костадин Костадинов даде изявление за Фрог нюз, в което сподели, че бруталната спекулация за 43 млн. във Варна е ”гениална” скица на Пеевски, Гергов и ГЕРБ

Ето какво написа Костадин Костадинов във Facebook:

Вчера ми се обадиха от административния съд във Варна с цел да ме уведомят, че съдиите са оставили моята и на сътрудника Григор Григоров тъжба против решението на Община Варна да купи Дупката на Гергов за 43 млн лева без задоволство. Мотивът на съдиите е следния - ние, като общински съветници, нямаме право да апелираме решения на Общинския съвет. Излиза, че съгласно честния, самостоятелен и некорумпиран съд ние съветниците не сме жители. Веднага уведомих общителните чиновници на административния съд, че ще заведем ново дело, единствено че този път от инцидентни жители, примерно майка ми и татко ми. Те на собствен ред общително ме осведомиха да не храня илюзии, тъй като в този случай пък решението на съда ще бъде, че жителите от своя страна нямат юридически интерес да апелират договорката. Впрочем съдиите са взели решението си необикновено бързо - жалбата ни е заведена във вторник в 14 ч., след два часа, в 16 ч. съдът се събира и след половин час, в 16,30 ч. излиза с решение. Според мен това е най-бързо взетото решение в историята на българското правосъдие. Същевременно делото, което повеждам с Мутрешки, по което страна е и страната в лицето на прокуратурата, се влачи към този момент 4 години на първа инстанция!
А, и още нещо - в определението си съдиите са показали кой може да апелира общинското решение. Или регионален шеф, или прокурор - с други думи излиза, че единствено човек на ръководещия режим може да апелира решения на ръководещия режим.

Аз няма да се откажа и ще продължа да се боря против незаконната договорка, само че съм изцяло наясно, че в една незаконна страна с нарушители отпред, в една незаконна община с нарушители отпред, в един незаконен съд с нарушители отпред няма по какъв начин да печеля борба за правдивост и правда. Поне до момента в който я повеждам самичък, несъмнено. Затова желая поддръжка от всеки, който мисли като мен. Продължавам да мисля, че бъдещето принадлежи на Възраждане, само че единствено в случай че ние възрожденците станем десетки и стотици хиляди, както сме към този момент напът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР