Административният съд в Стара Загора разпореди на Областната дирекция на

...
Административният съд в Стара Загора разпореди на Областната дирекция на
Коментари Харесай

Образуваха дело за блокадата на пътя Стара Загора – Хасково

Административният съд в Стара Загора разпореди на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града да провери дали и за какво се блокира пътят Стара Загора - Хасково и въз основа на какъв акт се прави това блокиране.

Делото е формирано по искане на Сдружение за усъвършенстване на правораздаването и администрацията - гр. Варна. Проверката би трябвало да е завършила до през днешния ден сутринта, се споделя в разпореждането, което е от през вчерашния ден.

Движението на пътя беше прекратено на 31 юли при опит на протестиращи от Стара Загора и района да се придвижат до автомагистрала " Тракия ", с цел да я блокират. Активистите упорстват за оставка на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

Намерението на протестиращите обаче беше осуетено от полицейска обсада, която и до през днешния ден е на пътя сред Стара Загора и Хасково. Протестиращите към този момент вече осми ден също са на пътя и все още не престават да упорстват да потеглят в автошествие до " детелината " на автомагистралата. Между тях и полицията текат усилени договаряния за освобождение на пътя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР