Административният съд в София постанови Комисията за финансов надзор да

...
Административният съд в София постанови Комисията за финансов надзор да
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев спечели дело срещу финансовия регулатор

Административният съд в София постанови Комисията за финансов контрол да отстрани от интернет страницата си отчета от инспекцията на компанията " Окшънайз " на Ивайло Пенчев. Това се вижда от решение на съда, взето след тъжба на компанията.

Проверката на регулатора против нея стартира в средата на април и приключи с отчет от към 30 страници, който бе оповестен обществено и към момента е на страницата на ведомството, което не е негова процедура.

Собственикът на компанията възрази обществено, защото съгласно него в тази ситуация се разкрива комерсиална информация.

С решението си от 30 юни съдът постановява неотложно и абсолютно преустановяване на дейностите на Комисията за финансов контрол, изразяващи се в издание на интернет страницата на институцията на отчета.

Разпореждането предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 3-дневен период от съобщаването му.

Съдът не е приел причините на Комисията за финансов контрол, че при оповестението на документа са спазени всички законодателни условия - за неразпространяване на персонални и търговски данни.

Освен това са приели причините на жалбоподателя, че отчетът на процедура е неизвестен, защото не съдържа произлязъл номер и дата, както се твърди в мнението на ръководителя на КФН.

След произнасянето на съда Ивайло Пенчев прикани от страницата си във " Facebook " регулаторът да съблюдава правосъдното решение, въпреки че както се вижда от него то може да бъде обжалвано.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР