Административният съд в София е отхвърлил на първа инстанция жалбата

...
Административният съд в София е отхвърлил на първа инстанция жалбата
Коментари Харесай

Нинова с извънредни новини за цените на А1 и Теленор

Административният съд в София е отхвърлил на първа инстанция жалбата на мобилните оператори против заповедта на Министерството на стопанската система да не подвигат таксите на потребителите през февруари, предава " 24часа ".

Това заяви на брифинг във вторник икономическият министър Корнелия Нинова. Заповедта, която тя издаде, не разрешава на А1 и " Теленор " да индексират цените на услугите си съгласно инфлацията за две години поред - това е незаконосъобразно и е допустимо да се направи единствено за една година.

Решението на съда може да се апелира пред Върховен административен съд в 7-дневен период.

Забраната не се отнася за " Виваком ", защото тяхното нарастване на таксите е единствено за една година и това е записано в потребителските контракти. Ако останалите два мобилни оператора желаят да създадат покачване на цените също за една година, това е тяхно решение, сподели Нинова.

И ги прикани да не правят противозаконни дейности, до момента в който заповедта е в действие, както и да не изпращат подвеждащи текстови известия на потребителите. Ако нарушат заповедта, в Закона е планувана санкция до 30 хиляди лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР