Административният съд в Пловдив отхвърли жалбата на Холсим кариерни материали

...
Административният съд в Пловдив отхвърли жалбата на Холсим кариерни материали
Коментари Харесай

Административният съд в Пловдив отхвърли жалба на Холсим

Административният съд в Пловдив отхвърли жалбата на " Холсим кариерни материали Пловдив " АД против прекъсване на процедурата за продължение с 15 години на периода на концесия за рандеман на строителни материали от находище над село Белащица, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В жалбата се оспорва компетентността на лицето, издател на акта и се твърди, че няма съображение за прекъсване на административното произвеждане. Според съда обаче поради формираното административно произвеждане по установяване на санитарно-охранителна зона към каптажи за питейно-битово водоснабдяване издаването на акта не може да стане преди приключването по другия проблем.

В региона на находище " Белащица ", експлоатирано от " Холсим ", има общо няколко каптажа - " Калоян дере 1 " и " Калоян дере 2 " за самото с. Белащица, " Марата " и " Марата 2 " и още два други източника за землището на с. Марково. Станивищата на екологичните институции са безапелационни, че би трябвало да се обясни въздействието на кариерата върху подземните води в региона на находището и въздействието на пробивно-взривните работи върху водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване.

Месец по-рано различен състав Административния съд отмени решението на Регионална инспекция за опазване на околната среда за прекъсване на предлагането за удължение на концесията на другата кариера над село Белащица. Жалбата е подадена от . Съдът върна преписката в екоинспекцията за продължение на  процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда, поискана от сдружението.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР