Административният съд в Пловдив окончателно вдигна наложените от НАП възбрани

...
Административният съд в Пловдив окончателно вдигна наложените от НАП възбрани
Коментари Харесай

Вдигнаха запора от имоти и сметки на Арабаджиеви

Административният съд в Пловдив дефинитивно подвигна наложените от Национална агенция за приходите възбрани и запори върху парцели и банкови сметни на Ветко Арабаджиев. Като съществена причина за решението се спряга така наречен „ свръхобезпечение “ – данъчните търсели 606 600 лева Данък добавена стойност, а забранили на Арабаджиев да се разпорежда с парцели за 16 116 304 лв..

Според съда това „ съществено попречва активността на ревизираното лице “ - компанията „ Виктория Груп Корпорейшън “ ЕАД, която е със седалище в пловдивския хотел „ Марица “ и импровизирано е обвързвана с фамилия Арабаджиеви.

До делото се стигна откакто предишното лято Маринела и Ветко Арабаджиеви получиха задочни обвинявания за данъчни закононарушения и пране на пари, а в ареста попадна техният наследник Вълчо. Данъчните незабавно започнаха проверка на компанията – от 1 декември 2012 година до 31 август 2018 година Справката посочила, че компанията дължи над 600 000 лв. по Закона за Данък добавена стойност.

Това е и повода да бъдат наложени възбраните и запорите, които са с обща стойност 16 116 304,98 лева От ревизираното сдружение останали недоволни от несъразмерните ограничения и предложили други парцели за забрана – главно магазини.

Тъй като данъчните не подхванали дейности, се стигнало до разглеждането на проблема от съда, който решил, че става въпрос за „ свръхобезпечение, което съществено попречва активността на ревизираното лице “. Това е и повода глобата да падне.

От Национална агенция за приходите могат да наложат нови възбрани и запори, само че би трябвало да са на стойност, близка до търсените средства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР