Административният съд в Бургас не даде ход на делото по

...
Административният съд в Бургас не даде ход на делото по
Коментари Харесай

Делото по казуса Алепу отново не тръгна

Административният съд в Бургас не даде ход на делото по проблема с подпорната стена на плаж, която се трансформира в хотел. Това е втори провал на опита да се реши законно ли е брегоукрепването над някогашния " Шофьорски плаж " или не, заяви Българска национална телевизия.
Според прокурора Христо Колев не е даден ход на делото по процесуални аргументи. Редовно призовани този път са всички страни, само че били представители болнични и неспособност за присъединяване заради командировка в страната от страна на бранител на фирмата-изпълнител.
Според БНР, става въпрос за болничен лист и задължения в чужбина на една от страните - " Главболгарстрой ".
 Отложиха делото за подпорната стена на Алепу за септември Отложиха делото за " подпорната стена " на Алепу за септември
Бургаският административен съд отсрочи делото за градежа на така наречен " подпорна стена ", трансформирала се в хотел в предпазената околност Алепу к...
Категорични сме, че строителното позволение на хотелския комплекс, би трябвало да бъде оповестено за незначително, уточни прокурорът Христо Колев. Има и нарушавания на екологичното законодателство, добави той:„ Има две предпазени зони, които са наоколо до този градеж, би трябвало да бъде осъществен Оценка на въздействието върху околната среда (Оценка за влияние на околната среда – б.а.) “.Преценка за тази оценка е правена, само че единствено за първото строително позволение – за така наречен подпорна стена.
На делото обаче участва Петър Кошничарски - юрист на " Алепу Вилидж " - притежател на противоречивия обект. Той разяснява, че съдията щял да каже каква е истината въз основата на доказателствата по делото и на това, което изложат страните. " Като ги представим тези доказателства, ще ги видите. ", разяснява той.
" Вие съдът ли сте? За мен не сте някакви представители на някаква институция, на която аз съм задължен да давам пояснения “, завърши коментарът си за медиите адв. Кошничарски.
Същевременно юристът на Община Созопол Юрий Бошнаков изрази друга позиция. Според него тезата на Окръжна прокуратура е не състоятелна, защото оспореното позволение за градеж касае построяването на обект, размер, друг от този, за който е издадено първичното позволение за градеж.
 Нови пояснения за подпорната стена на Алепу - не било оригиналност със здания да се укрепват свлачища Нови пояснения за подпорната стена на Алепу - не било оригиналност със здания да се укрепват свлачища
Инвестиционен план " Алепу Вилидж " заживява своя онлайн живот. С това се похвалиха стоящите зад плана, който провокира голямо възм...
„ На лице е влезнал в действие административен акт, който е завършил с уверение за въвеждане в употреба на градежа. След което, считаме за неприемливо да бъдат осъществявани корекции по него “, счита Бошнаков.
Това е второто съвещание по проблема, откакто в края на юли делото не стартира поради неналичието на представител на компанията вложител.
Следващ опит да се даде ход на делото ще бъде изработен на 5 октомври.
Целият проблем можете да си припомните в.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР