Административният съд - София град потвърди решението на КПКОНПИ за

...
Административният съд - София град потвърди решението на КПКОНПИ за
Коментари Харесай

Съдът определи: Кметицата на „Красно село“ Росина Станиславова е в конфликт на интереси

Административният съд - София град удостовери решението на КПКОНПИ за открит спор на ползи във връзка с кметицата на столичния регион „ Красно село “ Росина Станиславова.

Със свое решение от 15 февруари 2022 година съдът отхвърли импортираната тъжба на Росина Станиславова против решението на Антикорупционната комисия, с което е открит спор на ползи за това, че персонално е назначила щерка си на работа по европейска стратегия, изпълнявана на общината. Потвърдена е и санкцията на кметицата в размер на 5000 лв.. Росина Станиславова би трябвало да възвърне на Столична община възнагражденията, изплатени на щерка й, до момента в който е била назначена в изискванията на спор на ползи.

Решението на Административния съд може да бъде оспорено пред Върховния административен съд в 14-дневен период. Въпреки това, жителите на третия по величина регион на град София приканват Росина Станиславова да ги освободи от порочното си ръководство и да си подаде оставката неотложно.

Пред АССГ се води още едно дело за спор на ползи против Росина Станиславова, която жали друго решение на КПКОНПИ от 2021 година

В него се показва, че кметицата е определила сама себе си за началник на план „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “ по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година

Станислалова, която стана кмет от Демократична България е определила и размера на почасовата ставка и е избрала екипа по плана. По това произвеждане КПКОНПИ я санкции с 15 хиляди лева, както и лишаване в интерес на страната на сумата, която е получила - 9981,46 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР