Административният директор на Пирин Велислав Елезов коментира пред Мач Телеграф

...
Административният директор на Пирин Велислав Елезов коментира пред Мач Телеграф
Коментари Харесай

Директор на Пирин: Христо Янев е точният човек за отбора

Административният шеф на Пирин Велислав Елезов разяснява пред " Мач Телеграф " тежката обстановка в клуба от Благоевград.

" Търсихме треньор, който да е от вида мениджъри, а Христо Янев е тъкмо подобен. Той ще взе участие във всички действия, а освен в подготвителните. С оглед на работата, която е правил и в другите клубове преди да пристигна в Пирин, мисля, че той е точният човек и ще помогне на тима ", стартира той.

Елезов разяснява и слуховете, че повода за оставката на досегашният ментор на " орлетата " Красимир Петров е спор сред него, Петър Занев и Николай Бодуров, които са водачи в тима.
 Снимка 592301
Източник:

" Не бих споделил интриги. Напоследък се чуха доста тежки прилагателни от медиите и от хора, които са в периферията на клуба. За страдание в един отбор, изключително когато няма резултати, страстите вземат връх. Естествено в отрицателен аспект. Аз постоянно съм държал каквото се случва в кухнята на клуба да си остава вътре и да си го решаваме ние.

Благоевград е дребен град и за жалост има и не толкоз добросъвестни хора, които са употребявали момента да се развихри скандал и конспирация в клуба, която е изцяло непотребна и никой не печели от това.

Колкото до това Краси Петров дали си е тръгнал поради Бодуров и Занев, естествено, че не е това повода. Имало е известни пререкания сред тях, само че нищо съществено. Такива неща се случват във всеки един клуб. По-скоро казусът идва от там, че и на него му се натрупаха неприятни резултати. Като човек, който дава отговор за тях и някои негови дейности не са били чак толкоз рационални в процеса на работа. Единственият ултиматум, който бе подложен от притежателя на клуба, беше всички да работим дружно в името на Пирин ", продължи той.

" След като Краси Петров не одобри посланието всички дружно да излезем от дупката, най-нормалното нещо беше да се разделим. На нас това ни липсваше - екипността. Надявам се в този момент след идването на Христо Янев това да се промени. Той несъмнено има доста положителни качества, изключително в подобен тежък миг.

Знаем, че е човек с метод към всички. Взехме човек, който има проект по какъв начин да излезем от тази обстановка. Ще създадем всичко допустимо той да извърши този проект. Трусове има във всички клубове, въпросът е каква е сеизмичната интензивност на тези земетресения.

Лошите резултати и този драматичен мач против Септември остават много мъка и терзания във всеки един от нас. Сега има нов треньор, нов подтик и нова вяра. Ясно е, че ще е доста мъчно, само че Янев има упоритостите да се оправи. Нашата съществена цел е да подобрим резултатите и да вземем точки. Трябва да мислим в вероятност ", съобщи той.

" С Дяков организирахме доста сериозен диалог още предишния понеделник, след мача с Ботев. Той беше твърдо решил за себе си, че не му харесва по какъв начин се развива клубът и методът, по който се взимат съответните решения и сподели, че ще направи всичко допустимо тимът да се стабилизира и да играе със Септември на равнище, само че незабавно след мача показа, че е напуснал и че поема своята отговорност и за резултатите, и за протичащото се на терена и отвън него.

Дяков постъпи по този начин, както той реши за добре. Когато някой няма мотивация и предпочитание да работи в Пирин в тези условия в които се намира тима сега, ние не можем да го убеждаваме в противоположното. Напротив, в клуба би трябвало да работят хора, които са уверени и отдадени на това, което вършат.

Трудно е доста, само че Светльо си остава вечно част от нас. Той е едно от сърцата на благоевградския футбол в последните 20 години. Това, че си е тръгнал не значи, че след време няма да се върне отново. Надявам се да няма повече оставки. Всички се молим да се стабилизират нещата. Когато няма резултати, на хората не им се идва на работа. Няма усмивки и живец. С победете идва и мотивацията ", приключи Елезов.
 Бивш началник на Пирин: Вътрешни проблеми доведоха до срамни резултати
Бивш началник на Пирин: Вътрешни проблеми доведоха до срамни резултати

" Най-жалкото е, че в никакъв случай преди Пирин не е разполагал с подобен бюджет "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР