Административен съд - София област отмени забраната на Комисията за

...
Административен съд - София област отмени забраната на Комисията за
Коментари Харесай

Съдът отмени забраната Еврохолд да купи ЧЕЗ

Административен съд - София област анулира възбраната на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) българският холдинг " Еврохолд " да придобие активите на чешкото сдружение в ЧЕЗ. Решението на съдa е от 22 юли.

С решението си съдът връща на Комисия за защита на конкуренцията преписката и регулаторът ще би трябвало да я прегледа още веднъж. Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен период пред Върховния административен съд.

Споразумението за €335 милиона беше блокирано на 24 октомври м.г. от регулатора. В решението си от Комисията показаха като причина пазарната мощност на " Еврохолд " на застрахователния пазар и един съответен артикул, обвързван с енергийния пазар. Въпреки че българският холдинг заявява пред Комисия за защита на конкуренцията, че е подготвена да не създава и продава сходен артикул, Комисията въпреки всичко блокира договорката. Европейската и международна процедура в развитите страни е регулаторите да работят дружно с фирмите по реализиране на условия, в границите на които конкуренцията на пазарите няма да бъде нарушена, а не блокиране на договорката, отбелязва money.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР