Административен съд София-град е отхвърлил жалба на още един от

...
Административен съд София-град е отхвърлил жалба на още един от
Коментари Харесай

Съдът отхвърли жалба на още един от телекомите за вдигането на цените

Административен съд София-град е отхвърлил тъжба на още един от телекомите против заповедта, с която беше неразрешено на търговците да употребяват нелоялна комерсиална процедура, а точно: да индексира цените по ред, който не е очакван в подписаните сред него и потребителите контракти. Това оповестиха от Министерството на стопанската система и промишлеността.

Според претекстовете на жалбоподателя, не са налице задоволително претекстове от страна на КЗП за допускане на предварително  осъществяване на заповедта, заради „ накърняване на публичен и държавен интерес “.

Жалбата и на „ А1 България “ на първа инстанция остава без почитание и дава опция да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седем дневен период.

Припомняме, че във вторник Административен съд София-град отхвърли жалбата на „ Теленор България “ против заповедта на министъра. С този акт Министерството на стопанската система и промишлеността завоюва на първа инстанция делото против мобилните оператори. А предварителното осъществяване на заповедта остава в действие.

От ведомството са безапелационни, че сега повишението на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-голям публичен интерес и тя ще отстоява до дъно позицията си в тяхна отбрана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР