Административен съд Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетините за избор

...
Административен съд Сливен разпореди повторно преброяване на бюлетините за избор
Коментари Харесай

Съд нареди ново броене на бюлетините за общински съветници в Сливен

Административен съд Сливен разпореди наново броене на бюлетините за избор на общински съветници в общината. То е част от делото, заведено от 27 претенденти за общински съветници и представители на обединения, взели участие в изборите за локалния парламент.

Първото съвещание по делото беше в петък. на него съдът постанови, че би трябвало да се направи съдебно-техническа експертиза т.е. бюлетините за общинари да бъдат преброени още веднъж.

До 10.00 часа на 11 ноември партиите и обединенията би трябвало да показват пред съда лист с движимости лица, които ще извършат повторното броене на бюлетините. Единственото изискване е те да не са били членове на секционни изборни комисии на изборите на 27 октомври.

Свои представители при преброяването ще има и Общинската изборна комисия в Сливен. Според Росица Колева от ОИК Сливен, това броене няма да докара до смяна на настоящето състояние. " СИК-овете са си свършили добре работата и не считам, че ще се стигне до фрапантна смяна на резултатите ", разяснява тя, представена от уеб страницата slivenpost.bg.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР