Административен съд – Варна отхвъли жалбата на местните общински съветници

...
Административен съд – Варна отхвъли жалбата на местните общински съветници
Коментари Харесай

Съдът отхвърли жалба за цената от 43 млн. на Дупката във Варна: Само Портних и областният могат да я оспорят сделката

Административен съд – Варна отхвъли жалбата на локалните общински съветници Григор Григоров и Костадин Костадинов против решението на локалния парламент за одобрение на договорката за Дупката в центъра на града.

В въпросното решение на съвета беше утвърдена направената от самостоятелен оценител оценка, съгласно която пазарната стойност на 100 % от личния капитал на „ Централен повсеместен магазин Варна ” АД в размер на 43 244 000 лева С него също по този начин беше акредитиран кметът Портних да предприеме всички дейности за обезпечаване на нужните средства. Както " Петел " заяви, те към този момент са отпуснати от държавния бюджет.

Жалбоподателите желаят анулация на оспорения акт като незаконосъобразен, както и анулация на позволеното с него авансово осъществяване.

След осъществяването на инспекция, съдът намира жалбата за неприемлива. В определението си той сочи, че жалбата е подадена от Григоров и Костадинов в качеството им на общински съветници в Общински съвет - Варна.

Обжалваното решение е признато точно от общинския съвет, настоящ като колегиален орган, към чийто състав принадлежат  в това число и двамата жалбоподатели.

Правото на оборване против решението, е предоставено на областния управител, на кмета на общината Иван Портних, както и на прокуратурата. Затова съдът оставя без разглеждане жалбата.

Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен период от съобщаването му на двамата жалбоподатели.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР