АДИС АБЕБА (Ройтерс) - Лидерът на паравоенните сили на Судан

...
АДИС АБЕБА (Ройтерс) - Лидерът на паравоенните сили на Судан
Коментари Харесай

Лидерът на Судан RSF посети Етиопия в първата си публична военновременна обиколка

АДИС АБЕБА (Ройтерс) - Лидерът на паравоенните сили на Судан за бърза поддръжка посети Етиопия в четвъртък, където сподели, че е разискал нуждата от бърз завършек на войната сред RSF и суданската войска по време на втория стадий от рядка обществено оповестена задгранична обиколка.

Лидерът на RSF военачалник Мохамед Хамдан Дагало, чието местоположение от началото на войната в средата на април до момента беше незнайно, кацна в Етиопия столицата Адис Абеба след среща с президента на Уганда Йовери Мусевени в родния му дом в сряда.

Дипломатическите старания, в това число водените от Саудитска Арабия и Съединени американски щати договаряния в Джеда, реализираха дребен забележим прогрес към прекъсване на спора в Судан. RSF неотдавна реализираха военни триумфи, като поеха контрола над Уад Мадани, един от огромните градове на Судан, и консолидираха контрола си над западния район Дарфур.

Етиопският министър-председател Абий Ахмед сподели, че е приел Дагало и неговите делегация „ за полемика по отношение на обезпечаването на мир и стаби...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР