Adidas остава оптимист за растежа си за годината Търсенето на ...

Adidas остава оптимист за растежа си за годината Търсенето на

Adidas остава оптимист за растежа си за годината

Adidas остава оптимист за растежа си за годината Търсенето на маратонки остава мощно, разгласи компаниятаПрепоръчай (0)
Компанията за спортни артикули Adidas предвижда мощен напредък за годината, макар че приходите от Русия и някогашните руски страни са напът да спаднат на половина поради войната в Украйна, написа Bloomberg.

Приходите от продажби за годината ще набъбнат с 11 до 13% при непрекъснати валутни курсове, защото търсенето на маратонки остава мощно, разгласи немската компания. Анализатори чакаха 9,5% покачване. Цената на акциите на компанията набъбна с 5,7% вследствие на новините.

Компаниите за потребителски артикули са изправени пред геополитически провокации, до момента в който излизат от две сложни години на пандемия. Руската инвазия в Украйна беше остро наказана от огромна част от света, а някои от най-емблематичните марки, в това число Adidas, Nike и Puma, оповестиха, че стопират работа в страната.

Adidas съобщи, че войната в Украйна слага в риск 250 млн. евро доходи, или половината от нейния бизнес в Русия и района на Общността на самостоятелните страни. Това отразява прекъсването на търговията на дребно и онлайн търговията в Русия и съставлява към 1 процентен пункт от растежа на интернационалните доходи от продажби.

В Китай, Хонконг, Макао и Тайван Adidas чака приходите ѝ да набъбнат с сред 4 и 6 %. За съпоставяне, предходната година растежът там беше 3%.

Чуждестранните марки се борят да се задържат в Китай, който се явява главен мотор на растежа, след съвсем година протест от страна на потребителите и специфичното отношение към локалните компании, в това число Anta Sports Products и Li Ning. Adidas смени ръководителя на бизнеса си в Китай по-рано тази седмица, като издигна шеф, който към този момент управляваше локална марка в Китай.

Северна и Южна Америка се чака да донесат максимален напредък на Adidas, където приходите от продажби ще набъбнат с 15-19%. Европа, Близкият изток и Африка, както и Азиатско-Тихоокеанският район ще се усилят с 14-16%, разгласи Adidas.

Компанията възнамерява да увеличи цените на продуктите си, с цел да може да покрие по-високите разноски, свързани с проблемите с веригите на доставките.

Нетната печалба на компанията се чака да се увеличи до 1,8-1,9 милиарда евро.

Акциите на компанията изгубиха към една трета от цената си през последната година. Те се показват по-слабо от тези на Nike и Puma. Наскоро компанията приключи продажбата на звеното Reebok и разгласи нова стратегия за назад изкупуване на акции.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg