Adidas е завела над 90 дела и е подписала повече

...
Adidas е завела над 90 дела и е подписала повече
Коментари Харесай

Adidas загуби битката за трите ивици

Adidas е завела над 90 каузи и е подписала повече от 200 съглашения, свързани с комерсиалната марка

Компанията за спортни стоки Adidas не е съумяла да потвърди, че потреблението на райета върху облеклата на първокласната марка Thom Browne нарушава дизайна и запазената марка на колоса за спортно облекло с три линии, споделя Reuters.

Журито откри, че дизайнът с 3 успоредни линии на стилната къща няма възможност да провокира комплициране измежду потребителите с продуктите на Adidas, поставяйки завършек на почналия на 3 януари развой.

Том Браун твърди, че наред с други неща дизайнът му има друг брой линии.

Говорител на Adidas сподели в имейл, че компанията е разочарована от присъдата, само че ще " продължи да постанова внимателно интелектуалната си благосъстоятелност “.

Говорител на Thom Browne сподели, че компанията е удовлетворена от присъдата.

Adidas стартира да съди марката на нюйоркския дизайнер Thom Browne през 2021 година, потвърждавайки, че моделите с четири линии върху обувките и спортните дрехи на марката нарушават правата на интелектуалната благосъстоятелност на трите линии.

Adidas е завела над 90 дела и е подписала повече от 200 съглашения, свързани с комерсиалната марка, съгласно правосъдните документи по делото. Том Браун е употребявал дизайн с три линии и преди този момент върху облеклата си, променяйки го на дизайн с четири линии, откакто Adidas възрази през 2007 година

Том Браун сподели, че комплициране сред дизайните на фирмите е малко евентуално, защото компаниите " работят на разнообразни пазари, обслужват разнообразни клиенти и оферират своите артикули на поразително разнообразни цени ". Освен това се споделя, че райетата са общ детайл на дизайна на облеклото.

Adidas планираше да изиска от правосъдните заседатели над 7,8 млн. $ обезщетение, плюс спомагателни наказателни компенсации и понижаване на продажбите на марката, които са в нарушаване, съгласно правосъдна документи, както и правосъдна заповед, която да спре имитаторите да употребяват дизайните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР