Аделина Радева се завърна в БНТ и пак ще води

...
Аделина Радева се завърна в БНТ и пак ще води
Коментари Харесай

Аделина Радева: Не ми се живее вече толкова бързо!

 Аделина Радева се завърна в Българска национална телевизия и отново ще води предаването " Още от деня ", а през септември й следва да се заеме с нов план. Бившата водеща на " Здравей, България " по Нова тв не издава нищо повече. Преди дни в " Денят стартира с Георги Любенов ", където приказва за прехвърлянето си, Аделина загатна единствено, че при започване на есента ще изненадат феновете с нещо хубаво.

" Добре пристигнала вкъщи! ", с тази имитация посрещнали симпатичната русокоска сътрудниците й в Българска национална телевизия. Топлият банкет значи доста за нея, акцентира тя в понеделник при Георги Любенов, с който са и близки другари. В петък пък Аделина бе прочувствено изпратена от сътрудниците си в Нова тв и екранната си половинка Виктор Николаев, с който последните две години водеха утринния блок " Здравей, България ". " Обръщаш се обратно – другари, поглеждаш напред – отново по този начин. Много е хубаво ", щастлива е Аделина, че поддържа прелестни връзки с сътрудниците си и в двете медии. Тя е удовлетворена, че отново ще е част от екипа на Българска национална телевизия, където стартира работа през 2008 година Тогава Аделина се прибира в България, откакто известно време е работила за ΑΝΤ1 Гърция и прави репортажи за Нова телевизия от гръцката столица.

" Там пораснах и станах независима. Отидох напълно млада, 20-годишна. В София ме одобриха класическа лингвистика, завоювах стипендия за Гърция и отпътувах. Една година учих езика в тяхното ИЧС и след това се записах в Атинския каподистрийски университет, компетентност " Комуникации и средства за всеобща информация ". Завърших там. Впоследствие започнах работа в малкия екран. Прекарах в Гърция 11 години ", споделяла е Аделина, която има гръцки корени по майчина линия.

Водещата започва кариерата си в ефира на радио FM+. Била сътрудник в Атина и на стратегиите " Хоризонт " и " Христо Ботев " на БНР, радио " Експрес " и " Дойче Веле ". След завръщането си в родината, Аделина продължава кариерата си в Българска национална телевизия, където за първи път е екранна двойка с Виктор Николаев в " Денят стартира ". Била е създател и водещ на публицистичното предаване " Още от деня " сред 2016 и 2017г., както и водеща на централната новинарска емисия " По света и у нас " от 2011. до 2018 година, когато взема решение да се реалокира в Нова тв. В медията Аделина още веднъж е екранна двойка с Виктор Николаев в утринния блок " Здравей, България ". В последна сметка забързаното всекидневие й идва допълнително, загатна преди дни Аделина като причина да реши да се завърне в Българска национална телевизия.

" Много рано сутринта, преди всички да са се събудили, към този момент си в днешния ден и го развиваш. А в предаване, което е в по-късен час, ти си оставаш в този ден. Защото след утринния блок започваш да живееш в идващия... На мен не ми се живее към този момент толкоз бързо. Искам да се насладя малко на сегашното. Чувствам го като потребност. Чувствам, че има още неща, които могат да бъдат допрени в днешния ден, преди да тичаш към идващия ", показа журналистката.

Според нейни сътрудници, Радева по този начин и не съумяла да свикне с интензивния график и ранното ставане всеки ден. За да стартира предаването в 6,20 сутринта, тя трябвало да е в постройката на малкия екран най-късно в 5,30 ч. От дома си до студиото, което е покрай летището, пътувала близо половин час. Така й се налагало да става всяка заран към 4, което било убийствено. Не можела да се наспива, а хроничната отмалялост се отпечатала на лицето й и към този момент имала известни здравословни проблеми. Мъжът й още предходната есен бил безапелационен, че би трябвало да напусне, а в този момент Аделина най-накрая го послушала.

Не по-малко е наклонила везните и примамливата оферта, която русокоската получила от управлението на Българска национална телевизия. Аделина не издаде каква тъкмо е. Вероятно ще се разбере чак през септември. Водещата единствено загатна за нея: " Направиха ми предложение, което не можах да откажа, както се споделя. Повече детайлности за това ще имам септември, в този момент ще си мълчим ". Дотогава тя ще радва феновете като водеща на предаването " Още от деня ", в което се връща " с голямо предпочитание ". Не единствено, тъй като и преди го е водила, а и тъй като е била измежду най-верните му фенове. Едва ли в Българска национална телевизия заплатата й е огромна. Според разнообразни изявления, в Нова тв журналистката е получавала близо 10 000 лв. месечна заплата.

При прехвърлянето си в Българска национална телевизия Аделина посочи, че е взела решението решително. А съгласно това, което е споделяла в изявленията, надали е направила значимия избор, без детайлно обсъждане и диалог с мъжа си – режисьорът Борис Радев, с който имат наследник Андрей. Блондинката е казвала, че със брачна половинка й търсят препоръките си, само че не непрекъснато, защото от време на време се уморяват да приказват за работа. " Той е сериозен човек. Ние рядко се хвалим и не си сътворяваме ненужно домашно самочувствие. По-ценно ни е да научим един от различен за грешките си и да ги изправим. Научила съм какъв брой е значимо човек да разпределя силата си вярно, да слага акценти. Че има по-важни и по-малко значими фрази. Това са неща, които актьорите учат, а публицистите стигат до тях по емпиричен път ", споделяла е Аделина, като е допълвала, че за нея е значимо по какъв начин стои пред камера и се вслушва в препоръките на мъжа си, написа Уикенд.

Въпреки забързаното си всекидневие и доста задължения, двамата съумяват да си основат сантиментални моменти даже през седмицата. Често след работа си вършат срещи на кафе на разнообразни места и се стараят да си устройват дребни бягства от режима, който имат, и наложителните, само че малко скучни тематики, за които би трябвало да си приказва в едно семейство. " За опазване на връзките е доста значимо и възприятието за комизъм. Мисля, че даже една връзка да е подложена на тестване, в случай че хората не се одобряват толкоз насериозно и се погледнат в профил с комизъм, рецесиите ще се преодоляват по-лесно ", споделяла е Аделина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР