Адът на високата вода. Спасители, които помагат за евакуацията на

...
Адът на високата вода. Спасители, които помагат за евакуацията на
Коментари Харесай

Хиляди хора бягат от наводнените райони в Южна Украйна

Адът на високата вода. Спасители, които оказват помощ за евакуацията на десетки хора, бяха предизвестени, че поради разрушаването на стената на язовир Нова Каховка в Южна Украйна, река Днепър може да е отнесла противопехотни мини надолу по течението. Последствията от това провокирано от индивида злополучие ще продължат десетилетия и към този момент прибавиха неподозирани измерения към тъгата на хората от района.

 
Свикнахме с обстрелите. Но естествено злополучие като това е цялостен призрачен сън.
Наталия Корж – локална жителка

Според оценки на Киев, 20 000 души са без питейна вода и електричество, само че над 14 000 са били избавени от придошлите води.

 
Местните поданици ни изпращат географски координати и ние ги прибираме. Животни, хора... работим с радиостанции и радари.
Сергий – служител на реда

В самата Нова Каховка назначени от Русия чиновници правят оценка вредите от наводненията.

Местните не могат да повярват какъв брой още има да теглят. Откъм окупираните от руснаците региони също има десетки наводнени села.

В град Херсон равнището на водата се е покачило и е заляло до половината къщи и постройки.

Русия упрекна Украйна, че е обстрелвала язовира – изказване, отхвърлено от Киев, който съобщи, че окупаторите са минирали водноелектрическата централа през октомври.

Бедствието е на път да трансформира полетата в пустота, защото язовирът зарежда напоителни канали, и да провокира апетит в страните, които разчитат на украинската земеделска продукция. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР