Адаптирани ваксини срещу варианта омикрон на COVID-19 само за бустерна

...
Адаптирани ваксини срещу варианта омикрон на COVID-19 само за бустерна
Коментари Харесай

Вече слагат бустерни дози в Пловдив, ето къде

Адаптирани ваксини против разновидността омикрон на COVID-19 единствено за бустерна доза към този момент се слагат в Пловдив. Това заяви шефът на Дирекция " Надзор на контрол на заразните заболявания " в РЗИ доктор Милена Панайотова. Тя добави, че искащите да се ваксинират може да избират сред препаратите на " Пфайзер " и " Модерна ". Вече са раздадени ваксини на персоналните лекари и в лечебните заведения.

Те са предопределени единствено за лица над 12-годишна възраст, които са имунизирани с първична имунизация и са минали 3 месеца от датата на последната сложена доза или приложената им първа бустерна. Десетки пловдивчани към този момент са си сложили от новите препарати.

Имунизационният кабинет в РЗИ-Пловдив работи всеки работен ден от 9 до 16 часа. 

От Инспекцията прибавиха, че в Пловдив към този момент са доставени и имунизациите против грип, които може да бъдат закупени от аптеките, като цената им варира от 25 до 30 лв.. Те ще защищават и от новите два варианта - " Дарвин " и " Австрия ", които ще нападат пациентите през тази зима.

Около 190 000 ваксини ще бъдат обезпечени по Националната стратегия за предварителна защита против сезонната зараза. Хората над 65 години са в целевата група на тази стратегия. Ваксините са безвъзмездни и могат да се слагат при персонален доктор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР