ACLU съди Индиана за отказ от операция за смяна на пола на затворник, който удуши до смърт 11-месечно дете

...
Американският съюз за граждански свободи (ACLU) съди отдела за изправителни
Коментари Харесай

Американският съюз за граждански свободи (ACLU) съди отдела за изправителни заведения в Индиана от името на транссексуален затворник, Джонатан К. , Ричардсън, известен също като Отъм Корделионе, който беше осъден за удушаване на 11-месечната си доведена дъщеря до смърт през 2001 г.

Неотдавнашен закон на Индиана, приет на 1 юли, забранява на Министерството на наказанията да използва данъкоплатец долара за финансиране на операции за смяна на пола на затворници. ACLU обаче твърди в делото, заведено на 28 август, че законът е нарушение на забраната на Осмата поправка за „жестоко и необичайно наказание“.

Операцията на Ричардсън, който излежава присъда от 55 години затвор за убийство по непредпазливост „е медицинска необходимост“, според делото на ACLU.

В документацията се посочва също, че Ричардсън е бил диагностициран през 2020 г. с полова дисфория и са му предписани женски хормони и блокери на тестостерон, и двете от които той "постоянно е вземал оттогава". Другото настаняване, осигурено за затворника, включва „гащи, грим и прилепнало облекло.“

„Съответно, на този етап е необходима операция за потвърждаване на пола, така че нейната физическа идентичност може да се приведе в съответствие с нейната полова идентичност и така нейната полова дисфория може да бъде подобрена", се посочва в делото.

"Тя вярва, че единственото лекарство за нейната постоянна полова дисфория, и сериозна вреда, която й причинява, е да получи операция, потвърждаваща пола, по-специално орхиектомия и вагинопластика“, се казва в него.

Ричардсън се идентифицира като жена от 6-годишна възраст, твърди също делото на ACLU и затворник е "жена, хваната в капан в тялото на мъж."

Според съдебните документи, Ричардсън е удушил до смърт 11-месечната дъщеря на тогавашната си съпруга, докато е била на работа на 12 септември 2001 г. По време на първоначалното интервю на Ричардсън с един от детективите, той беше спокоен и „неемоционален“, когато разказваше какво се е случило, показват съдебни документи от Апелативния съд на Индиана.

Докато е бил в затвора и е чакал Съобщава се, че поправителният служител лейтенант Джеймс Спенс попитал Ричардсън в какво е обвинен, на което Ричардсън отговорил „убийство“.

„В този момент друг офицер провери резервационния лист на Ричардсън и уведоми лейтенант Спенс, че Ричардсън беше вкаран в затвора за убийство по непредпазливост“, се казва в съдебните записи. „Когато лейтенант Спенс предаде тази информация на Ричардсън, той каза „добре, всичко, което знам, е, че убих малката проклета кучка“.

Съпругата на Ричардсън впоследствие подаде молба за развод и ограничителна заповед през октомври 2001 г., сочат публичните регистри.

Поправителният отдел на Индиана каза пред Fox News Digital в изявление от четвъртък, че не може да коментира висящи съдебни спорове.

Главният прокурор на Индиана Тод Рокита каза пред Fox News Digital по отношение на делото, че трудолюбивите жители „искат данъчните им долари да отиват за неща, които са от полза за семейството им или държавата им като цяло – не за операции за обръщане на дадения от Бога пол на затворниците.“

„Приблизителната цена на тези операции варира от $10 000 до $150 000. Това не е необходимо медицинско лечение – това е жестокост. Това трябва да е здрав разум, което е нещо, което ACLU постоянно игнорира. Ние няма да отстъпим и ще продължим да подкрепяме върховенството на закона“, се казва в изявлението му.

Най-ранната възможна дата за освобождаване на Ричардсън е декември 2027 г.

Миналата година ACLU спечели дело срещу Федералното бюро на затворите от името на транссексуална жена, Кристина Никол Иглесиас, която беше затворена за заплаха за използване на оръжие за масово унищожение.

ACLU не е отговорил на искане от Fox News Digital за коментар.


Оригинален източник на статия: ACLU съди Индиана за отказ на операция за смяна на пола на затворник, удушил до смърт 11-месечно дете

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР