ACEA - Асоциацията на автомобилните производители в Европа, публикува данни

...
ACEA - Асоциацията на автомобилните производители в Европа, публикува данни
Коментари Харесай

У нас се продавали 3000 нови коли за месец!

ACEA - Асоциацията на автомобилните производители в Европа, разгласява данни за продажбите на нови коли за първите 10 месеца от годината. Доколко обаче е действителна тази статистика?

Това можем единствено да гадаем, само че резултатите, касаещи България, са меко казано - нереални. Според данните на ACEA единствено за последния месец у нас са били продадени 3 000 нови автомобила.

Ако това е по този начин, то сигурно огромна част от тези нови коли са дерегистрирани и изнесени в чужбина. Данните за целия интервал - от януари до октомври 2017-а сочат, че у нас за този интервал са осъществени 25 098 автомобила, което е растеж с 20.5% спрямо аналогичния интервал от предходната година.

За страдание реизносът, който се реализира всеобщо в България е недоказуем. От справките в КАТ може да се види какъв брой нови коли са регистрирани за даден интервал, само че що се касае до дерегистрациите, то данни за тях има, само че не се показва какъв брой от дерегистрираните коли са нови и какъв брой са с пробег. Умишлено или не, преценете сами.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР