АБВ, основана от експрезидента и автор на т.нар. Голям шлем

...
АБВ, основана от експрезидента и автор на т.нар. Голям шлем
Коментари Харесай

АБВ на Първанов се уплаши от европейските сигнали на Белград

АБВ, учредена от експрезидента и създател на така наречен Голям шлем в енергетиката, Георги Първанов, се е стреснала от европейските сигнали, които Белград стартира да излъчва в последните седмици. И за задачата актуалният водач на групировката Румен Петков се срещна с посланика на Сърбия у нас - с цел да подсигурява, че има единодушие по тематиката с съветския газ и глобите против Москва.

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков се срещна с Н. Пр. доктор Желко Йович, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Сърбия в България. Във фокуса на диалозите бе тематиката за енергийната сигурност на района. Посланикът акцентира, че в актуалната действителност Сърбия търси гаранции за преноса на съветския газ през България. Държавата е подхванала ограничения за гарантиране на газовата си сигурност. Западната ни съседка усилва добива на въглища и производството на електрическа енергия от въглищните централи, сподели още той. От своя страна ръководителят на АБВ изрази страдание, че българското държавно управление проваля процесите на нагнетяване на хранилището в Чирен.

Румен Петков и Н. Пр. доктор Желко Йович се сплотиха към нуждата за образуване на районен конгрес, който да разиска нужните стъпки и дейности на нашите страни за гарантиране на енергийната сигурност. Двамата са безапелационни, че през днешния ден лишаването от тръбния съветски газ опонира на ползите на страните. Петков още веднъж акцентира позицията на АБВ новото българско държавно управление да предприеме незабавни ограничения за възобновяване на осъществяването на контракта с „ Газпром износ “, показват от пресцентъра на " Врабча ".

В рамките на срещата бе подложен и акцент върху новата динамичност и развиването на връзките сред България и Сърбия и нуждата от усилване на културния, спортния, туристическия и икономическия продан сред двете страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР