АБУДЖА, Нигерия (AP) — Властите на Нигерия във вторник призоваха

...
АБУДЖА, Нигерия (AP) — Властите на Нигерия във вторник призоваха
Коментари Харесай

Нигерия призовава своите граждани в Южна Африка да бъдат внимателни, тъй като напрежението се покачва преди футболния мач

АБУДЖА, Нигерия (AP) — Властите на Нигерия във вторник приканиха за нараснало внимание по отношение на това, което те описаха като „ завоалирани закани “ против техните жители, живеещи в Южна Африка, преди двете страни да се срещнат на полуфинала на Купата на Африканските народи – футболен мач, който възобновява търканията.

Двете страни към този момент са претърпели дългогодишно съревнование, още повече, че имат най-големите развлекателни промишлености в Африка, в сравнение с най-големите стопански системи на континента.

Но в този момент напрежението се повишава в подтекста на футбола, до момента в който Нигерия и Южна Африка се готвят да играят в полуфиналния си мач в Кот д'Ивоар в сряда.

Нигерийската висша комисия в Южна Африка съобщи в изказване, че някои южноафриканци вършат „ подстрекателни онлайн мнения “, които най-много „ се състоят от завоалирани закани “ против нигерийците.

Комисията прикани нигерийските жители в Южна Африка да „ внимават с изявленията си, да имат поради къде избират да гледат мача... и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР