Абу Даби изисква за пристигащите от България граждани PCR тест

...
Абу Даби изисква за пристигащите от България граждани PCR тест
Коментари Харесай

МВнР: Българите, пристигащи в Абу Даби – с PCR, под карантина и с проследяваща гривна

Абу Даби изисква за идващите от България жители PCR тест и карантина, като ще им бъде поставяна и проследяваща гривна. Това се планува в нови правила за влизане в емирството, които са в действие от 3 май, заяви външно министерство.

По информация на посолството ни в Абу Даби имунизираните против ковид, пасажерите от страни, които не са в категорията " зелени страни ", в това число и България, би трябвало да си създадат PCR тест при идване в емирството, да се слагат под карантина за пет дни с проследяваща гривна, като различен PCR-тест се прави на четвъртия ден от идването в страната.

На неимунизираните пасажери, които влизат в Абу Даби от България, е належащо да се направи PCR тест при идване. Те би трябвало да се карантинират за 10 дни, като им се слага проследяваща гривна и им се прави различен PCR тест на осмия ден.

Остава наложително условието за показване преди всеки полет до и от Абу Даби на негативен PCR тест, изработен в границите на последните 72 часа преди пътуването.

Ако се пътува през Абу Даби като екскурзиант до Дубай или друго емирство е належащо входната виза да бъде издадена в Абу Даби. Туристически визи, издадени в Дубай или други емирства, се одобряват единствено, в случай че пасажерът е с генезис " зелена страна ", измежду които България не е все още.

Пътуване от Абу Даби до Дубай или друго емирство се прави единствено с водач на компанията " Etihad ", рейс на " Etihad Express " или летищно такси.

При пътешестване до летището в Абу Даби от друго емирство на влизане в Абу Даби би трябвало да се показа негативен тест за Covid-19, годен в границите на 48 часа. Tози тест не освобождава/замества теста, който е нужен за полета.

При нужда българските жители могат да се извърнат към посолството на България в Абу Даби, Обединени Арабски Емирства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР