Абсурдно развитие по тема от началото на седмицата. Един от

...
Абсурдно развитие по тема от началото на седмицата. Един от
Коментари Харесай

Собственик на премахнат павилион пред КАТ - София го премести от другата страна на улицата

Абсурдно развиване по тематика от началото на седмицата. Един от 11-те противозаконни павилиони пред КАТ-София се реалокира от другата страна на улицата.

В понеделник той беше първият вдигнат и с него стартира процедурата за премахването им. Според кмета на регион Изгрев Делян Георгиев сега павилионът е подложен нелегално в частен парцел без нужните разрешителни.

Павилионът беше първият от 11-те противозаконни постройки пред КАТ, които бяха отстранени в понеделник. Днес го виждаме изместен от другата страна на улицата на метри от предходното му място. Преди екипът ни да се опита да се свърже със притежателите, се оказа, че павилионът към този момент не работи.

" Освен всичко друго, ползвателят се е присъединил към електропреносната мрежа, което е незконно. Няма право даже върху частен парцел да слага преместваем обект и няма право да прави комерсиална активност без съответните позволения ", уточни пред Българска национална телевизия Делян Георгиев- кмет на регион „ Изгрев “.

Районната администрация на квартал " Изгрев " от три години работи по премахването на противозаконните павилиони.

" Няма по какъв начин да удължиш нещо, което е отдадено за 10 години и ти да го удължаваш по-късно без конкурс. Самият факт, че съда се произнесе,че тези павилиони са противозаконни приказва,че и тогавашния анекс през 2008 година е противоречив от правна позиция ", сподели кметът на " Изгрев ".

Председателят на СОС Георги Георгиев съобщи в ''Още от деня'', че по-голяма част от постройките са били унищожени, а основният проектант незабавно е подхванал дейности след преместването на този павилион.

" Това е безсрамие, не е просто безаконие, и то в частен терен е подложен този павилион. Където и каквото желаят да местят ние още веднъж ще ги премахнем и ще дойдем още веднъж с техника ", сподели Георгиев.

Георгиев уточни, че за една година са отстранени 411 павилиона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР