Абсурдно е да внасяме плодове и зеленчуци. Има липса на

...
Абсурдно е да внасяме плодове и зеленчуци. Има липса на
Коментари Харесай

Земеделският министър: Абсурдно е да внасяме плодове и зеленчуци

" Абсурдно е да внасяме плодове и зеленчуци. Има липса на правила за търговията със аграрни артикули и храни, приготвяме подобен законопроект ", съобщи по Българска национална телевизия министърът на земеделието Кирил Вътев. Според него спецификата на българския пазар е, че 70% от продажбите са промоционални, което не е добре нито за търговците, нито за производителите.
 
" Затова са нужни правила, които да вкарат правилник на комерсиалните взаимоотношения по цялата хранителна верига от полето до рафта в магазина. Няма заплаха да влязат ГМО храни, в Европа ГМО не се създава ", добави Кирил Вътев.
Тази година цялото ни зърнопроизводство е на безапелационна загуба с най-малко 20 %, означи земеделският министър.
 
" При пшеницата няма проблем, към този миг България спрямо 2022 година е изнесла 2 милиона тона пшеница повече. Проблем има при слънчогледа, като България сега не внася слънчоглед от Украйна. Няма данни за замърсяване на украинския слънчоглед ", съобщи Кирил Вътев.
 
Той, акцентира, че водещо е качеството, а цената е функционалност от качеството. България е един от отличниците на Европа с минимум хранителни натравяния, разяснява още земеделският министър.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР