Абсурдно е да се сключва меморандум за публични пари с

...
Абсурдно е да се сключва меморандум за публични пари с
Коментари Харесай

Калфин: Абсурдно е да се сключва меморандум за публични пари с компания със съмнителни връзки

" Абсурдно е да се подписва меморандум за обществени пари с компания със съмнителни връзки ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по Нова нюс някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин.

" Меморандумът не е интернационален контракт, това е желание за бъдещи дейности, в случай че има подозрение, няма проблем да бъде преустановен, колкото по-рано, толкоз по-добре ", сподели още той.

Относно Планът за възобновяване Калфин съобщи, че България е получила опция да промени тотално стопанската система си, само че не се е възползвала, тъй като не сме поискали всички средства, които сме могли да вземем.

Според него ръководството ни продължава да приказва с недомлъвки, само че страната ни няма по какъв начин да мине, без да поеме задължения за периоди за затваряне на въглищните централи.

" Вече 15 години сме членове на Европейски Съюз и не сме разбрали, че отпусканите средства са с цел да променим стопанската система си към по-добро, а не просто да ги харчим ", сподели някогашният външен и обществен министър.

По отношение на инфлацията, рецесиите и реакцията на тях у нас Ивайло Калфин съобщи, имаме привнесена инфлация и в този миг би трябвало да се оказва помощ на тези в най-голяма потребност. Той удостовери, че намаляването на Данък добавена стойност се практикува в разнообразни страни, само че за малко и за избрани артикули, дакато при нас рухването на ставките при започване на пандемията от Коронавирус изобщо не се е отразило на цените. Бившият обществен министър не вижда и позитивен резултат от таван на цените, което е краткосрочна мярка, след която има риск от внезапно повдигане на цените.

За Калфин наложително би трябвало да се случи преизчислението на пенсиите, като Национален осигурителен институт би трябвало да даде плановете за другите разновидности.

Във връзка с спора в Украйна някогашният външен министър счита, че България към момента не излъчва единна и безапелационна позиция.

" България стои изолирана и се бори със себе си. Абсурдно е отношение към войната. В момента просто съветският президент желае да усили територията на страната си. Не става въпрос за предоставяне на оръжие, а за пласиране на оръжия, те се заплащат от разнообразни фондове ", счита Калфин.

Според него е изцяло евентуално към този момент да има български оръжия и муниции в Украйна, откакто двойно се е нараснал износът ни, в това число и към страни членки на НАТО, които дават военна помощ за Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР