Абсурдно е да се поставя под въпрос членството на Турция

...
Абсурдно е да се поставя под въпрос членството на Турция
Коментари Харесай

Чавушоглу: Абсурд е заради С-400 да се поставя под въпрос членството ни в НАТО

Абсурдно е да се слага под въпрос участието на Турция в НАТО поради договорката със С-400 с Москва, съобщи в сряда турският външен министър Мевлют Чавушоглу, като увери, че съветските системи за противоракетна защита няма да влизат в спор със системите на НАТО. В изявление за NTV Чавушоглу увери, че съветските системи за противоракетна защита няма да влизат в спор със системите на НАТО, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
Той сподели също, че Турция не е получила позитивен отговор от Вашингтон по отношение на предлагането ѝ да образува взаимна работна група, която да изследва плануваната покупка на съветски системи за противоракетна защита С-400 от Анкара и да отстрани всевъзможни терзания по отношение на несъвместимостта или сигурността.

Критикувайки заканите на Съединени американски щати, Чавушоглу предизвести, че Турция може да закупи повече С-400 или други системи, в случай че Съединени американски щати откажат да продадат на Анкара „ Пейтриът “, и Анкара ще би трябвало да търси на други места способи за посрещане на потребностите си в защитата, в случай че не получи от Съединени американски щати изтребители F-35.

Миналата седмица Съединените щати стопираха доставката до Турция на части и услуги, свързани с F-35. Това беше първата съответна стъпка на Съединени американски щати за блокиране на доставката на изтребителя до съдружника на НАТО в светлината на плануваната покупка на съветската система за противоракетна защита.

Турските управляващи отхвърлят да се отдръпват от плануваната покупка на системи С-400, което съгласно турския съдружник в НАТО, Съединени американски щати, ще компрометира сигурността на самолетите F-35. Вашингтон изрази също угриженост по отношение на покупката от основаването на риск, който може да навреди на съдружниците на НАТО, макар че военният блок преди този момент уточни, че придобиването е национално решение на Турция и не опонира на позицията на Анкара в НАТО.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР