Абсурдите с реконструкцията на ул. Даме Груев в Пловдив продължават.

...
Абсурдите с реконструкцията на ул. Даме Груев в Пловдив продължават.
Коментари Харесай

Абсурдите в Пловдив нямат край! Строител разбрал от медиите, че кметът иска нов проект

Абсурдите с реконструкцията на ул. „ Даме Груев ” в Пловдив не престават. Кметът Здравко Димитров се оказа неудовлетворен от реконструкцията на улицата в региона на бившето кино „ Въстаник ”. Улицата би трябвало да е подготвена напълно до края на септември, само че в този момент искане на Зико може да я отсрочи за следващата година.
На въпрос дали ще бъде подготвена улицата до края на месеца, кметът изненада с отговор, че за нея би трябвало препроектиране поради неналичието на тротоари и стеснението в региона. Според него би трябвало терасата да се събори, колкото  е належащо.
" Проектантът са го заблудили, че това е бомбоубежище, че е монумент на културата ", отсече кметът. Той не е склонен и с местата, на които се подменя единствено половината тротоар, а другият остава със старите плочки.

Зико сподели, че имал уверението, че това ще се случи и няма да е  проблем. Не е ясно обаче кой го е уверил, написа. Оказа се, че шефът на компанията реализатор „ Парсек груп ” Бончо Бонев не  знае за това искане за препроектиране.

„ Разбрах от медиите, че това го желае Общината. Нищо публично не е постъпило към нас. Ако желаят препроектиране, това значи прекъсване на дейностите и най-малко до зимата няма по какъв начин да има нов утвърден план ”, сподели Бонев. Той изясни, че обстановката с терасата се знае още с изработката на плана и в неразбиране за какво чак в този момент Общината желаят ново задание преди завършването на улицата.   Според него е по-добре тя да бъде приключена и най-малко проходима за коли и пешеходци, а по-късно да се препроектира и да се прави по промяна по сектора.

„ Относно другият проблем със старите и новите плочки, няколко пъти съм го поставял на въпрос, само че никой не ми обърна внимание. Ние няма по какъв начин да го създадем през този контракт. Говорим за сектор от 1,5 км – това са в допълнение средства и време. Предлагал съм им на  Общината да го създадат през рамковото споразумение  с  фирма „ Драгиев и Ко ” за улици. Те могат да им го възложат и да ги сменят, така като  тези сектори са отвън обсега на нашия план ”, сподели Бонев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР