Абсурден случай - жена не знае къде е в статистиката

...
Абсурден случай - жена не знае къде е в статистиката
Коментари Харесай

Абсурден случай: Жена твърди, че е обявена за починала по време на карантина, РЗИ отрича

Абсурден случай - жена не знае къде е в статистиката за Ковид-19 - дали е измежду инфектираните, оздравелите или умрелите. Тя е имала два позитивни теста, само че дали е била записана - тук мненията се разминават.

В края на предишния месец екип на Спешна помощ я посещава и с бърз тест потвърждава, че е инфектирана. Личният доктор на дамата обаче я поучава да си направи още един тест в коронавирус зона, защото първият не е регистриран от системата.

Така, явно към този момент потвърдено инфектирана, дамата отива до поликлиниката и още веднъж потвърждава, че има позитивен тест.

Прибира се у дома, с цел да изкара карантината си и през днешния ден в предпоследния ден на изолираност се оказва, че тя продължава да не попада в системата. Това я слага пред неспособност да си изкара и документ, и болничен, с който да оправдае отсъствието си.

Опитва се да се свърже с РЗИ, където по нейния роман, я посрещат с новината, че не е записана, тъй като е умряла. Това е нейната версия. Според версията на Столичната здравна ревизия, нито едно от тези неща не дава отговор на истината.

Засега обстановката остава дума против дума.

Връщаме седмица обратно. 4-ти февруари и данните за коронавирус - инфектирани, оздравели и умряли. Днес Мирослава схваща, че една от умрелите в статистиката.

Не знам към този момент към кои бройки съм - към оздравелите, към заболелите или към умрелите...

В края на карантината си Мирослава схваща от персоналната си лекарка, че въобще не е записана в системата, която следи ковид-случаите. И отива в РЗИ.

Първо споделиха, че лицето е умряло. Казвам: Кое лице е умряло? И тя споделя моето ЕГН и моето име, че аз съм умряла. " Тя по тази причина не е вкарана в регистъра, тъй като е умряла ". Викам " няма по какъв начин да е записано лицето, в случай, че съм аз ". Никакви документи не ми е дала да чета за умряло лице. Каза, че лицето е умряло на 3.02, аз питах от какво е умряло, тя сподели от коронавирус. Прибраха се три дами в стаята, затвориха се - какво обсъждаха, за какво обсъждаха - сред 10 и 15 минути, споделя Мирослава.

Българска национална телевизия: Ти изобщо ходила ли си по лечебни заведения в този ден, в който се водиш умряла?

Мирослава: Аз не съм излизала на никое място.

Репортер на малкия екран звъни в поликлиниката, където е изработен вторият позитивен тест на Мирослава.

Българска национална телевизия: Възможно ли е да е станала неточност някаква и на 03.02 да е записана тази жена като умряла?

-Нямам визия, само че самата система, съгласно мен, няма такава алтернатива да записва човек като умрял, споделя доктор Слави Славчев, шеф на 8 ДКЦ- София.

От РЗИ пък изрично декларират, че нито за миг Мирослава не е попадала като умряла в системата. Подчертават, че поддръжката на тази система не е тяхна работа, само че Мирослава е записана с Ковид още при първия позитивен тест. Това обаче се разминава с информацията на шефа на ДКЦ-то, който споделя, че чак след втория тест, Мирослава е сложена под карантина.

Ама той в случай че я е поставил различен под карантина, ние, вкарвайки я в тази система, то ще излезе че тя е под карантина, споделя доктор Слави Славчев, шеф на 8 ДКЦ- София.

Българска национална телевизия: На вас не ви е излязло, т.е. вие сте първите, които...

-Не, не. На нас не ни е излязло. Ние сме първите, които я вкарваме под карантина, споделя доктор Слави Славчев, шеф на 8 ДКЦ- София.

В електронната системата на общината пък чак през днешния ден след срещата на Мирослава с РЗИ са разбрали за нейната карантина.

Казаха, че съм записана през днешния ден като карантинирана с Ковид-19 може би от 11:30-12 часа, е влезнал подобен документ в тяхната система.

Министерството на здравеопазването също реагира на сигнала - от там споделиха, че ще ревизират случая. От РЗИ София обаче акцентират, че с днешното си вървене до Инспекцията, Мирослава е нарушила карантината си.

Тя твърди, че друга връзка със чиновниците на РЗИ не съумяла да реализира.

Тези телефони, които са дадени в РЗИ, в уеб страницата им, или не дават отговор или дава непрекъснато заето. Няма кой там изобщо да вдигне.

И до този миг съгласно системата на здравното министерство Мирослава не се е срещала с Ковид. В цялата обстановка обаче на напред във времето за нея излиза най-малко един позитивен факт.

Мирослава Дякова: Към момента съм жива и здрава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР