Абсурд е някой да мисли, че през 2023 г. не

...
Абсурд е някой да мисли, че през 2023 г. не
Коментари Харесай

Константинов: Абсурдно е да се мисли, че през 2023 г. не може да се установи дали някой е пил алкохол


„ Абсурд е някой да мисли, че през 2023 година не може да се откри дали един човек е използвал алкохол, или не.

Този въпрос ще се позволи. Не знам заради каква причина лекарката във Враца се е съгласила да бъде тествана с дрегер, само че не и да даде кръвна проба, която ще покаже 100% какво е било положението ѝ. “

Това разяснява пред bTV доктор Стефан Константинов, някогашен министър на опазването на здравето, откакто преди дни при тежка злополука почина 3-годишно дете. Според околните на детето колата за спешна помощ се е забавила, а доктор Диана Димова е била пияна.

„ Тук сюжетите са два. Първият е драматичен случай, при който едно дете губи живота си и е ясно, че повода за това не е Спешната помощ, а злополука с висока скорост. Другото нещо е изрично неприемливо – да се пие алкохол на работното място. И би трябвало да се откри дали е било по този начин, или не “, уточни още той.

„ Държавата би трябвало да се върне. Има хора, които паркират несъответстващо и се блъскат в коли, които покриват нарушители, други, които им вършат конвой, видяхме и мишки във видинската болница. Общото сред тези неща е разпадът на държавността. През последните две години тя върви надолу. Нещата не са единствено на равнище Спешен център или полиция, които са имунната система на страната “, сподели Константинов.

„ При случая в Бургас към момента не е изяснено какво се е случило. Искрено се надявам детето да е добре, само че съгласно мен не е обикновено, до момента в който родителите са обезпокоени какво се случва с него, да снимат с телефона си по какъв начин то е пропаднало “, разяснява още той.


Какво още сподели някогашният здравен министър – чуйте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР