Абсолютно убедени сме, че всеки от вас е чувал за

...
Абсолютно убедени сме, че всеки от вас е чувал за
Коментари Харесай

Знаете ли какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да се храните за едно денонощие

Абсолютно уверени сме, че всеки от вас е чувал за водния ден, в който не се приема никаква храна, сокове, чайове и кафета. В рамките на едно денонощия човек сервира на организма си само чиста вода и нищо друго. Този лековит апетит се практикува от епохи и се твърди, че съумява да донесе доста изгоди на човешкия организъм.

Разбира се, в случай че желаете да се подложите на воден ден, на първо време е належащо да се консултирате с лекуващ доктор. Не е целесъобразно бременни дами, дребни деца, възрастни хора и такива, страдащи от разнообразни болести, да се подлагат на воден режим за едно денонощие.

В рамките на деня е целесъобразно да се употребяват към 2 литра вода, като количеството варира и е директно обвързано с пол, тегло, височина, физическа натовареност, възраст. За предпочитане е да се употребява дестилирана или пречистена вода.

Ето и какви са изгодите от водния ден:

• Пречистване на организма;

Ако единствено един ден в месеца или в седмицата консумирате само вода, тялото се пречиства от всички отрови и токсини. Човек стартира да усеща доста по-силен прилив на сила и кожата му се подмладява.

• По-добра концентрация;

Подлагането на воден ден е доста значимо за мозъка. Концентрацията на човек се усъвършенства забележително.

• Подобрен метаболизъм;

Консумацията на вода има основна роля за функционалностите на метаболизма ни. Можем да се оправим сполучливо с нередовния корем и това е директно обвързано със съдържащите се във водата магнезий и натрий.
4 неща, които ще се случат с тялото ни, в случай че спим без одеяло
Почти всеки от нас спи с одеяло. Малцина са тези, които избутват завивките встрани, когато лягат в леглото. Това е годно най-много з...
Прочети повече
• Предпазва ни от затлъстяване;

• Здраво сърце;

• Добра хидратация.

Както и сами можете да видите, изгодите от водния режим са редица.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР