Абсолютно сигурно е, че ако Twitter не се съобразява с

...
Абсолютно сигурно е, че ако Twitter не се съобразява с
Коментари Харесай

ЕС заплаши Twitter с глоби или спиране frognews.bg

" Абсолютно несъмнено е, че в случай че Twitter не се преценява с европейските разпореждания, компанията ще бъде санкционирана. Ако нарушаванията продължат и по-късно, може да спрем платформата в Европа ", предизвести Бретон в изявление пред немския в. " Функе " и френския в. " Уест-Франс ".

 

" Следим деликатно какво става с Twitter след закупването му от Илон Мъск ", акцентира еврокомисарят и разгласи, че ще има поредна среща с милиардера преди Коледа. Законите за цифровия пазар и цифровите услуги " обезпечават мощни принадлежности против разпространяването на неистини и ненавист.

 

Twitter би трябвало да се преценява с тези критерии, в случай че желае да продължи да оперира на европейския пазар ", сподели още той.

 

Френският президент Еманюел Макрон се срещна през вчерашния ден с Мъск по време на визитата си в Съединени американски щати. След срещата президентът съобщи, че диалогът е бил " открит и почтен ".

 

" Twitter би трябвало да постави старания, с цел да съблюдава европейските регулации ", сподели още той. Собственикът на компанията е поел и ангажимент да отстрани терористичното и екстремистко наличие.

 

Макрон написа в Twitter, че двамата са разискали самодейността, наречена " Крайстчърч Кол ", като Мъск е удостоверил, че ще взе участие в нея.

 

Инициативата стартира след терористичните офанзиви в Нова Зеландия през 2019 година и сплоти международните водачи и софтуерни компании, като Facebook, Ютуб и Google, в обща битка против терористичното и екстремистко наличие онлайн.

 

Преди три години в новозеландския град Крайстчърч стрелец умъртви 51 души в две джамии. Той излъчваше офанзивите онлайн във Фейсбук в продължение на 17 минути, преди обществената мрежа да прекъсне стриймингa.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР