Абсолютно съгласни сме с на София Вяра Тодева за разпределението

...
Абсолютно съгласни сме с на София Вяра Тодева за разпределението
Коментари Харесай

ПП-ДБ-Спаси София се зарадваха, че ще има нов избор на зам.-шефове и комисии в СОС

Абсолютно съгласни сме с на София Вяра Тодева за разпределението на комисиите в Столичния общински съвет (СОС). Това обявиха на брифинг общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София , заяви Нова телевизия.

" Всички имаме интерес разпоредбите да се съблюдават ", посочи Христо Копаранов . По думите му правилникът за организация на активността на СОС категорично разписва строги правила за процедурата - по кое време се насрочва съвещание, по кое време се внасят отчети и по кое време се взимат решения. Копаранов изясни, според правилника най-късният миг за внасяне на предложение е 16:00 ч. на предходния ден. " В съответния случай предложенията за тези решения бяха импортирани в 18:38 ч., след началото на съвещанието, до момента в който течаха договарянията. Явно толкоз бързаха да узаконят " алената женитба " сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и останалите, че откакто стартира съвещанието, господин Контрера внасяше оферти ", сподели още Христо Копаранов.

По думите му в този момент ще има опция да се организира естествена за избор на комисии процедура на идващото съвещание на Столичния общински съвет.
 Васил Терзиев: Три месеца ГЕРБ не могат да се примирят, че са трети
Васил Терзиев: Три месеца ГЕРБ не могат да се примирят, че са трети

Столичният кмет чака СОС да неодобрява положителни хрумвания

" Решението на регионалния шеф визира и избора на заместник-председатели на СОС, които също ще би трябвало да бъдат определени ", означи Симеон Ставрев . Той отхвърли общинските съветници от групата на ПП-ДБ-Спаси София да имат болшинство в отхвърлените сформира на комисиите. " Имаме една седмица до идващото съвещание, умерено може да седнем, да изговорим нещата, да вкараме отчет в естествен дневен ред, по този начин или другояче знаем, допускам, че ще са същите номинации за заместник-председатели на СОС, дано изговорим отново умерено нещата ", съобщи Ставрев.

Припомняме, че регионалният шеф на София Вяра Тодева върна за преразглеждане на за избор на заместник-председатели и сформира на комисиите, а като претекст тя уточни основни процедурни нарушавания - голословно, неспазени условията за периоди и авансово даване на материалите на общинските съветници и управление на сесията без даден мандат ръководителя на Столичния общински съвет.

Последваха реакции - от Българска социалистическа партия и ГЕРБ желаеха оставката на Тодева. Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера от своя страна разгласи, че дейностите на регионалния шеф са поръчани от Политическа партия.
 ГЕРБ закачиха работата на СОС към ротацията
ГЕРБ закачиха работата на СОС към ротацията

И ГЕРБ, и МК " Българска социалистическа партия за България " желаят оставката на Областния шеф на София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР