Абсолютно реална е цифрата 70% от работодателите, които планират увеличение

...
Абсолютно реална е цифрата 70% от работодателите, които планират увеличение
Коментари Харесай

Георги Първанов, БКЗ: Очакваме ръст на заплатите между 9 и 10% през тази година

Абсолютно действителна е цифрата 70% от работодателите, които възнамеряват нарастване на заплатите за чиновниците. Тя е обвързвана с растежа на минималната работна заплата и дефицита на фрагменти.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Георги Първанов от Конфедерацията по заетостта.

Очаквам, че растежът през тази година ще е по-малък от миналогодишния, който беше 16% приблизително. Очаквам сред 9 и 10% растеж през тази година. Както нормално ще има промишлености, в които той ще е по-голям.

Все по-широко навлизат спомагателни форми на мотивация, в това число и по-нестандартни като достъп до приложения за детски приказки, бонуси в акции и така нататък

Тенденцията за импорт на фрагменти от трети страни продължава да пораства. Броят на издадените разрешителни набъбна от 6 на 15 000, а тази година чакаме да доближат 30 000. Процесът лишава 5-6 месеца, само че има настройка в държавното управление този развой да бъде понижен до 3 месеца.

Имаме и от ден на ден жители на Европейски Съюз, които идват да работят тук и българи, които се връщат от чужбина. Основно се връщат от Англия.

Има доста огромна дупка в заплащането сред София, Пловдив и дребните градове. Много притеснително е, че понижава междинната класа.

Безработицата у нас е 5.2% за предходната година, което е по-добър резултат от този на Германия, да вземем за пример.

Вижте цялото изявление във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР