Абсолютно нормална ситуация е след първата ваксина в период от

...
Абсолютно нормална ситуация е след първата ваксина в период от
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Ще сме защитени от вируса десетина дни след втората ваксина

Абсолютно естествена обстановка е след първата ваксина в интервал от 21-28 дни човек, в случай че се срещне с вируса, да се болести. Но той въпреки всичко ще е по-защитен, в сравнение с преди имунизацията и ще кара заболяването по-леко. Можем да се усещаме предпазени десетина дни след втората имунизация, когато има построени антитела. Това съобщи доцент Ангел Кунчев в „ Тази заран “ пред bTV.
Очакваме имунизацията „ Астра Зенека “, защото сред 25-и и 29-и Европейската организация ще се произнесе за нея. Очакваме да я утвърди другата седмица. Аз персонално я избирам, защото нейното потребление е доста по-лесно и чакам да я използваме от февруари. От трите вида ваксини ние сме взели идентични дози – по към 3 милиона, добави основният държавен здравен контрольор.

Ако не стигнем 70 % ваксинирани, няма да има резултат от имунизацията. Трябва да разбираем на хората какъв е ефекттът от имунизацията, а те да вземат решение, добави доцент Ангел Кунчев.

Надявам се притежателите на заведения да не отворят своеволно на 1 февруари. Ние държим да има вечерен час 22,30. Едно е да отидеш да вечеряш с жена си и да си тръгнеш. Друго е да останеш, като удариш две ракии, да ти паднат рестриктивните мерки и да почнат контактите. Контактите в заведенията са повече, в сравнение с биха били в един мол. Затова обмисляме единствено комерсиалната част да отвори в моловете, а не другата част, в която събитията може да се случват на закрито, изясни той.

Новият вариант на ковид още не е публикуван на Балканите. В Гърция има единствено 15-16 потвърдени случая, в Румъния няма. Неговата централизация в носоглътката е от десетина до 100 пъти по-голяма, заразява доста повече хора, до 70 %. Ако тази опасност се върне в подобен тип, в какъвто е във Англия, системата ще бъде натоварена, отново ще бъдат напълнени лечебните заведения и ще бъдат взети строги ограничения, в това число цялостно затваряне. Ако има резултата, който е във Англия, ще имаме тежки проблеми. Но няма по какъв начин да знаем, в същото време, в случай че се затопли, в случай че той се забави и стигне март, април, явно този вид вирус понижава разпространяването си през лятото, тъй че зависи по какъв начин ще съвпаднат нещата, сподели още доцент Ангел Кунчев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР