Абсолютно нищо не са прави за пътната безопасност в София.

...
Абсолютно нищо не са прави за пътната безопасност в София.
Коментари Харесай

За 2 години жертвите на катастрофи в София са се удвоили

Абсолютно нищо не са прави за пътната сигурност в София. Това съобщи пред БНР шефът на Института за пътна сигурност Богдан Милчев.

Той акцентира, че за последните 2 години жертвите от пътни произшествия в столицата са нарастнали двойно. По негови думи Столичната община изцяло е пренебрегнала активността и рекомендациите на Консултативния съвет по пътна сигурност.

Милчев уточни, че преди да бъде избрана отново за кмет на София, Йорданка Фандъкова е дала обещание съответни неща за пътната сигурност. Нито едно от тях обаче не било изпълнено.
 Спешни промени в Съвета по пътна сигурност желаят организации от Фандъкова
Спешни промени в Съвета по пътна сигурност желаят организации от Фандъкова

Съществуването на Съвета в този тип било безсмислено и безуспешно

По негови думи отнемането на преимущество било доста по-честа причина за произшествия в столицата в сравнение с несъобразената скорост.

Той посочи, че е било препоръчано всички планове и поправки да минават през одит по пътна сигурност . Въпреки че кметът е поел този ангажимент, това по този начин и не се е случило. " Трябваше да се сътвори звено, което да извърши ревизия на цялата пътна система на София, да разпознава най-опасните места и те да бъдат усъвършенствани. И това не се направи ", означи Милчев.

По негови думи от началото на 2020 година в Столичната община са постъпили над 400 сигнала за нередности - изчезнала маркировка, погрешно сложени знаци, потребност от мантинела, несинхронизирани светофари по кръстовища. Той съобщи, че основаният съвет от към година не действа и Институтът за пътна сигурност ще го напусне.

" Това, което госпожа Фандъкова е дала обещание, би трябвало да го извърши. Ако не - да си върви ", безапелационен бе Милчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР