Абсолютно недопустимо е животът и спокойствието на българските граждани да

...
Абсолютно недопустимо е животът и спокойствието на българските граждани да
Коментари Харесай

Радев поиска щателна проверка за разкриване на отговорните за гафа в Чешнегирово

Абсолютно неприемливо е животът и спокойствието на българските жители да бъдат излагани на риск от военни формирования, без значение дали са от Българската или от непозната войска. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с министъра на защитата Георги Панайотов и генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ Съвместното командване на силите, оповестиха от прессекретариата на " Дондуков " 2.

Повод за срещата е --> на американски военнослужещи по време на обучение в индустриален завод край село Чешнегирово.

Държавният глава чака щателна инспекция за откриване на виновните длъжностни лица за този случай, както и преразглеждане на организацията и ограниченията за сигурност при осъществяване на учения.

„ Ученията с нашите съдружници на територията на България би трябвало да способстват за повече сигурност и доверие в груповата защита, а не да основават напрежение измежду българските жители “, акцентира още президентът.

Министърът на защитата Георги Панайотов осведоми президента за случая и уточни, че към този момент е провел диалог и със притежателя на предприятието край Пловдив. Министърът на защитата акцентира също по този начин, че предстоят още диалози с американската страна за цялостно изясняване на случая и недопускане на сходни „ извънредно неприятни и смущаващи недоразумения “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР