Абсолютно недопустими са практики за събиране на задължения чрез психически

...
Абсолютно недопустими са практики за събиране на задължения чрез психически
Коментари Харесай

АОНК: Практики за събиране на задължения, граничещи с насилие, са недопустими

Абсолютно неприемливи са практики за събиране на отговорности посредством душевен тормоз, граничещ с принуждение. Това декларират от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК) в своя позиция.

Тя е в коментар на изказвания на омбудсмана Диана Ковачева и няколко потребителски организации, че огромен % от компаниите за бързи заеми оперират на ръба на разпоредбите.

Обвинения за безучастие бяха отправени към Комисията за отбрана на потребителите, които на собствен ред предложиха законодателни промени. 

„ Настояваме пред способените органи да се вкара по-строго разграничение сред компаниите с високи стандарти и тези без каквато и да било регулация. Компаниите членове на АОНК, както и самата асоциация се стремят да постановат високи професионални и етични стандарти в бранша на краткосрочното небанково финансиране. Членовете на АОНК са водещи финансови институции, водачи на пазара от години и считаме за неточно подвеждането под общ знаменател на всички компании в бранша, изключително с такива, прилагащи противозаконни практики. Отворени сме за подпомагане и връзки за намиране на работещи решения в бранша ”, пишат още от АОНК, представени от.

И допълват, че омбудсманът сама е подчертала, че едвам 7 от над 200 компании са в АОНК, които са се заели да работят транспарантно.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР