Абсолютно единодушно всички членове на комисията, разследвала причините за смъртта

...
Абсолютно единодушно всички членове на комисията, разследвала причините за смъртта
Коментари Харесай

Експерти за починалото дете: Направено е всичко, понякога така се случва

Абсолютно единомислещо всички членове на комисията, разследвала аргументите за гибелта на 3-годишното дете , са открили, че " за това дете е направено всичко. " Това сподели проф. Иван Литвиненко, шеф на Клиниката по неврология в СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “ в ефира на bTV.
Той оспори думите на очевидеца, който съобщи, че родителите и детето са чакали два часа в Педатрията.
" Едно е положението на детето при идването, друго е час по-късно. Не се прави оценка по какъв начин това дете е пристигнало и след това какво се случва изобщо с него. Не става дума за увещание (бел.ред. - да бъде прието) ", сподели още проф. Литвиненко. По думите му, до настаняването на детето на легло към този момент е имало извършени проучвания. Първата рентгенова фотография не демонстрира промени в белия дроб, с изключение на фотографията има и други индикатори. Направен е кръвно-газов разбор, който посочил 98% засищане с О2 на тъканите.
" Каквото и друго да ми кажете, това е справедлив индикатор, който сподели, че няма тежка пневмония, каквато спекулативно се твърди. Четири часа след приемането се утежнява, прави се втора фотография и там измененията са обилни. Има такива случаи и умират деца по целия свят ", изясни още проф. Литвиненко. 
Според доцент Мангъров, шеф на Първо детско поделение към СБАЛИПБ " Проф. Ив. Киров ", " по този начин става някой път, тези неща се случват. " Той посочи, че детето е признато на 14 ноември в 10,25 часа в болница " Лозенец " в приемливо общо положение, интензивно по време на прегледа. Предният ден е било с 39 градуса температура, персоналният доктор е назначил антибиотик " Аугментин ". На идната заран детето отказало да се храни.
По думите на доцент Мангъров всяка година има по няколко такива случаи, като през 2014 година в Добрич умира дете, при което заболяването се е развила за 24 часа. 
" Въпросът е за какво не е прието в болница, там се чака - това е най-голямата университетска болница. Само на 200 м се намира Инфекциозна болница... За да го заведат на другия завършек на София, значи положението не е толкоз незабавно ", сподели още доцент Мангъров. 
При опит на водещия Антон Хекимян да зададе уточняващи въпроси към проф. Литвиненко сподели: " Вие, за жалост, сте човек, който настройва хората против нашата болница. Лекарите не са Господ. Слава Богу родителите имат друго дете...Зная, че в нашата болница никой не се държи надменно с родителите. "
Вижте роман на родители за обикалянето им по лечебни заведения в ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР