Абсолютният лидер до 4-ия кръг без загубена точка и допуснат

...
Абсолютният лидер до 4-ия кръг без загубена точка и допуснат
Коментари Харесай

Треньорът на Спартак пое вината за загубата от Бдин

Абсолютният водач до 4-ия кръг без изгубена точка и позволен гол – 11:0 в Северозападната Трета аматьорска футболна лига – Спартак загуби лидерското дерби на 5-ия кръг с 2:3 от Бдин (Видин) в Плевен. Извършеният разбор на представянето на плевенчани накара треньора им Красимир Бислимов да изясни аргументите за провалянето.

„ Вината за отрицателния резултат е моя. Явно не съумях да стимулирам задоволително футболистите ни за този мач. Усетих това още при започване на срещата, когато ясно се видя, че не играем с нужната пределна готовност. Този противен епизод обаче няма по какъв начин да ме накара да изгубя доверие във футболистите. Знам техните опциите и съм им признателен за вложените старания, макар че загубихме. Отново наблягам, че виновността за 2:3 е напълно моя. Разбира се приписвам дължимото и на опциите на противника “, безапелационен е плевенския треньор.

Той разяснява и появилите се изказвания, че тимът му се е провалил в първата си сериозна борба от началото на сезона.

„ Абсолютни нелепости. Вече четвърта година съм треньор в тази група и чудесно познавам капацитета на тимовете. Още преди началото на актуалното шампионата споделих, че в Северозападната Трета лига няма любимци и новобранци, тъй като всички са равностойни. Потвърждава го и краткотрайното класиране, съгласно което сред първия и деветия разликата е едвам четири точки. Казах също и, че който не играе на 100 % ще бъде осъден от противника си. Точно това понесохме ние против Бдин “, съобщи Бислимов. Той не прави покруса от загубата.

„ Знаем опциите на нашия тим и имаме вяра в тях. Неприятният резултат против видинчани ще ни послужи за урок. Да, имаме футболисти с богат игрови опит, които не би трябвало по този обикновен метод да губят мачове. Има ли обаче тим и изобщо състезател, който да не е вкусвал загубата … Загубихме една борба, може и в други да сгрешим. Няма по какъв начин да бием във всичките 30 мача. Не сме изгубили обаче войната. Основната ни цел е да я спечелим – първото място. Накрая желая да благодаря на почитателите за вярата им в нашия тим и безрезервната поддръжка. Усещаме, че са с нас и най-голямото удостоверение за това е поддръжката им до последния съдийски сигнал в дуела против Бдин, макар отрицателния резултат “, сподели още Красимир Бислимов.

Поражението от Бдин смъкна Спартак от първото място, където в този момент са видинчани, въпреки преимуществото да е единствено по-добрата им голова разлика.
Северозападна Трета лига 6 кръг, неделя 16 септември  Вихър (Славяново) 17:00  Спартак (Плевен)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР